Polusezóna na zabudnutie Futbalového klubu AŠK Aradáč: EKIPA Z KOPOVA ZÍSKALA LEN 11 BODOV NA 11 ZÁPASOV

Nasleduje im boj o existenciu v Mestskej A lígy
Hráči a fanúšikovia na štadione Kopovo v Aradáči v druhej polovici roka 2015 nemôžu povedať, že mali príležitosť pozerať dobrý futbal. Okrem zlej forme celého tímu, veľký počet hráčov opustil klub alebo z rôznych dôvodov nesmie a nemôže hrať futbal.
FK AŠK Aradáč je preto na 11. mieste na tabuľke Mesteskej A lígy. Na svojom konte má 11 bodov po 11 kolách.
-Najväčší problém nám zápríčinil odchod brankára Rajka Kurtešana. To voľné miesto na bráne sme nemohli poplniť.Najprv sme to skúsili s Ivanom Plevom, brankárom ktorý nám pomohol vyhrať tri matičné turnaje, ale vo veľkom futbale nehral 10 rokov, teda nebol riešením pre naše problémy. Ani ich náhradník nebránil na vysokom stupni, nebol vo forme. Dokonca bol hráč obrany Dušan Prodanović najlepším riešením. Bránil lepšie ako Pleva a Boris Dimitrijević. Predsa, musíme sa sústrediť na to, aby sme si zaobstarali brankára do jarnej časti sezóny – povedal Vladimír Gál, hráč-tréner.
Aradáčanov opustil aj útočník Predrag Vučetić, ktorý teraz hrá vo FK Lehel z Mužlje. Kristián Bretšnajder a Miroslav Apostolović odišli do zahraničia.
Do prvého tímu prišli niekoľkí mladí hráči. Jedného tréner vydelil ako nádej do budúcnosti.
-Milan Števko je jeden z najtalentovanejších hráčov v Aradáči, a práve sa začlení do mojej filosofii aby v aradáčskom klube hrali len hráči z Aradáča. Mám nádej, a to na základe jeho talentu, že Milan bude veľmi dobrý futbalista, jeden z najlepších v dejinách tejto osady. Teraz má 16 rokov, potrebuje len to, aby ho niekto dobre usmerňoval. Okrem Milana, v ekípe je nový aj Pavel Hrubík, ktorý doteraz nehral mnoho, a potom i Mário Čeman. Na moju veľkú žalosť, v tíme mám len 14 hráčov, s ktorými môžem rátať v pokračovaní sezóny – uviedol Gál, ktorý musí hrať na zápasoch napriek tomu, že riešil, že viac nebude hrať.
Priznáva, že okrem nedostatka hráčov má problém aj s poranenými hráčmi. Okrem toho, nespokojný je aj nešportovým spôsobom života svojích futblistov.
-Nemali sme šťastie. Veľký počet poraneních zhoršilo aj to, že sa nikto nedodržiava zdravému spôsobu života. Okrem toho, málokto chodieval na tréningy, pretože chodia do školy a do roboty popoludní, a to je ospravedlnené, nikomu nezazlievam za to – vysvetlil a dodal: -Dúfam, že sa všetko to zmení po vianočných a novoročných sviatkoch, aspoň pre tie deti, ktoré chodia do školy. To sú mladí chlapy, treba aby cvičili a trénovali.
Tréner verí, že im novootvorená fiskultúrna sála môže pomôcť aby si tréningy stanovili v inom termíne. Zateraz to bolo popoludní alebo prevečerom, ale verí, že to môže posunúť na čas, ktorý bude zodpovedať celej ekipe.
-Prvé dva zápasy nám ukážu čo môžeme dosiahnúť. Tie budeme hrať na domácom teréne, teda budeme mať podporu svojích fanúšikov, je to veľmi dobre. Keď by sa nám podarilo získať šesť bodov po tych dvoch zápasoch, vybojovali by sme prežitie v lígy – konštatoval Gál.