20 de ani de existenţă a Uniunii Teatrelor de Amatori

 

Zilele de Teatru ale Românilor din Voivodina

Ediţia de anul acesta a „zilelor“ a fost inaugurată vineri, 6 mai, de trupa de teatru „Todor Creţu – Toşa“ a căminului cultural „Doina“ din Uzdin, care s-a prezentat cu spectacolul „Învăţăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său Zăhărel“, de Marilena Dumitrescu, în regia lui Iulian Ursulescu.
Pe scena din Straja, trupa de teatru a S.C.A. „Mihai Eminescu“s-a prezentat piesa „Croitorul doamnelor“, de Georges Feydeau, în regia lui Ionel Omoran. La Vârşeţ, trupa de teatru a elevilor liceului „Borislav Petrov – Braca“, în colaborare cu S.C.A. „Luceafărul“ din Vârşeţ, a prezintat: „Arta vieţii: tinereţe, tinereţe“, autor prof. Romanţa Vărădean împreună cu elevii participanţi la spectacol (regia colectivă).
La Seleuş, trupa de teatru „Conu Alecu“ în colaborare cu căminul cultural din Seleuş au prezentat: „Are nevasta dumneavoastră picioare păroase?“, de Slobodan Matović, regia: Stefan Jevđenijević.
La Coştei, trupa de teatru „Neica“ a S.C.A. „Mihai Eminescu“ din Coştei, sa prezintat cu piesa : „Două surori ca două nurori“, de Matei Mircioane, regia: Nicolae D. Vlădulescu.
Trupa de teatru a Asociaţiei pentru Artă şi Cultură Romănească „Vichentie Petrovici Bocăluţ“ s-a prezentat publicului sâmbătă, 14 mai, pe scena căminului cultural din Torac, cu piesa „Orchestra“ de Jean Anouilh, în regie colectivă, cu ajutorul coordonatoarei trupei, doamnei profesoare Rodica Petrovici, acompaniaţi de orchestra „Lira“. Scenografia fiind semnată de Daniel Lelea şi Sebastian Checi.
Duminică, 15 mai 2016, la Alibunar, a avut loc închiderea festivă a ediţiei a 44-a a Zilelor de Teatru şi marcarea a 20 de ani de existenţă a Uniunii Teatrelor de Amatori ale Românilor din P.A.Voivodina, Republica Serbia.
M. V.