AKTUELNA AKCIJA KLUBA PLANINARA „ZRENJANIN“: Tura po Vršačkim planinama

Svi zainteresovani još danas se mogu prijaviti za pešačku turu na Vršačkim planinama, koju u subotu 14. aprila organizuje Klub planinara „Zrenjanin“.

Putuje se autobusom, okupljanje je u 6.45 ispred Ruske crkve na staroj pijaci, a u slučaju raskvašene staze, autobus će biti parkiran kod Crvenog krsta.

Plan ture obuhvata: planinarski dom Široko bilo – Lisičija glava – manastir Malo središte – Velika poljana u podnožju Guduričkog vrha – planinarski dom Široko bilo, u dužini od 16 km. Za sve zainteresovane biće omogućeno i produženje staze za usponom na Gudurički vrh. Vodiči na stazi biće Aleksandra Milojević i Daliborka Putić. Potrebno je poneti užinu i vodu u rancu jer na stazi nema vode, a biće organizovan i kuvani obrok – pasulj, po ceni od 250 dinara, za koji se putnici još danas mogu prijaviti. U KP „Zrenjanin“ savetuju planinarima da se slojevito obuku, da obuju duboke cipele i ponesu baterijsku lampu. Povratak u Zrenjanin biće u kasnim večernjim časovima.

Osim pešačke ture, na Vršačkim planinama biće organizovana i treking liga, na kojoj mogu učestvovati planinarske i ekološke organizacije, udruženja građana, grupe i pojedinci. Start treking lige je u 10 časova, a svi zainteresovani trebalo bi najpre da se registruju i dobiju učesničku knjižicu Vojvođanske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće. Pri prijavi za treking ligu Vršačke planine uplaćuje se i kotizacija u iznosu od 300 dinara.

Svi zainteresovani za pešačku akciju Kluba planinara mogu se prijaviti još danas na sastanku Kluba ili na broj 064/2715089, a akontacije za put u iznosu od 300 dinara trebalo bi da se uplate od 19 do 20 časova u prostorijama KP „Zrenjanin“ u Makedonskoj 11. Organizator polaska na Vršačke planine je Aleksandra Todorov. Cena prevoza je 600 dinara u slučaju da bude 45 putnika, 700 ako ih bude 40 i 800 dinara ako se bude išlo mini-busom koji ima od 13 do 20 mesta.

M.M.