APRIL U ZNAKU TK „GALEB 1890“: Četiri pehara za mlade tenisere i teniserke

Desetogodišnji Vanja Nikolić pobedio je na turniru u Pančevu, a njegova vršnjakinja Anđela Đorđević osvojila je dva druga mesta na turnirima najjače, zelene kategorije tokom aprila. Vanja trenutno igra i u polufinalu Otvorenog prvenstva Beograda u TK „Đukić“.

Na Otvorenom prvenstvu Pančeva za dečake do 10 godina, održanom 14. i 15. aprila u TK „Mladost“ trijumfovao je Vanja Nikolić. On je u finalu pobedio Jovana Krivokapića iz Beograda sa 4:1, 4:1. Na istom turniru u kategoriji devojčica Anđela Đorđević došla je do finala, gde je izgubila od Helene Radman iz Novog Sada sa 4:1, 4:1.

Narednog vikenda, Anđela je takođe osvojila pehar za drugo mesto, na turniru zelenog nivoa za devojčice do 10 godine, koji organizovan u Sopotu. U finalu je izgubila tesnim rezultatom od Emilije Miljković iz Beograda sa 4:2, 1:4, 4:7.

Anđela Đorđević, kao i njena drugarica iz TK „Galeb“ Dunja Kulpinac, nalaze se među 13 najboljih teniserki do 10 godina, koje imaju najviši zeleni rejting, a jednako uspešni su i Vanja Nikolić i Marko Denda koji se nalaze među najboljih devet igrača do deset godina sa zelenim rejtingom.

Podsetimo, Vanja Nikolić je u martu osvojio i turnir na Novom Beogradu.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs

Andjela Djordjevic desno

Anđela Đorđević, desno

vanja nikolic levo maliigraci 2

Vanja Nikolić, levo