CRVENI KRST ZRENJANIN: Smotra „Šta znaš o zdravlju“

Učesnici sada već tradicionalnog takmičenja Crvenog krsta Zrenjanin, „Šta znaš o zdravlju“, pokazali su i na ovogodišnjoj Smotri da imaju puno znanja. U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin takmičilo se 80 učenika osnovnih i srednjih škola, a Smotru je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

U kategoriji učenika osnovnih škola najuspešniji je bio Nemanja Milinkov, iz Osnovne škole „Petar petrović Njegoš” a među srednjoškolcima je najviše znanja o zdravlju pokazala Gordana Dujlović iz Medicinske škole.

rsz_ck_1 – Gradska organizacija Crvenog krsta je značajan partner Grada Zrenjanina u mnogim aktivnostima i organizaciji brojnih manifestacija, na čemu smo im posebno zahvalni – rekao je Salapura. – Najboljim učenicima na ovom takmičenju želim da što uspešnije predstavljaju naš grad na Pokrajinskom takmičenju u Novom Sadu.

Kako kaže predsednica Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, Smotra ima, pre svega, edukativni karakter, ali i motiviše najuspešnije učenike, koji će biti nagrađeni.

– Crveni krst, kada su u pitanju zdravstveno-preventivne aktivnosti, izuzetno mnogo radi sa mladima, puno je vršnjačkih edukacija, s osnovnim ciljem da promoviše zdrave stilove života, pravilnu ishranu, potrebu za bavljenjem sportom, fizičkim kretanjem, promovišemo borbu protiv pušenja i protiv korišćenja psihoaktivnih supstanci“ – istakla je Aleksandra Tanasijević, poželevši dobrodošlicu učesnicima i podsetivši da se ova Smotra održava gotovo trideseta godina. – Takmičenje je menjalo fizionomiju tokom vremena, ali nije menjalo osnovnu funkciju – da edukuje mlade da shvate da je zdravlje najveće bogatstvo i kako da ga kroz život što bolje sačuvaju. Svi koji su nešto naučili o zdravlju su pobednici, već samim tim što su učesnici ovog takmičenja, a pripremili smo i nagrade za tri prvoplasirana učenika u kategoriji osnovnih i u kategoriji srednjih škola.

Pobednici u obe kategorije predstavljaće Grad Zrenjanin na Pokrajinskoj smotri zdravlja koja će biti održana u Novom Sadu 12. aprila, povodom Svetskog dana zdravlja.

B.Jajić

Foto Crveni krsta Zrenjanin

(Opširnije u pisanom izdanju)

rsz_ck_2 rsz_ck_3-1 rsz_ck_4