DAN OTVORENIH VRATA U ZRENJANINSKOM POGONU „DREKSLMAJERA”

Utisci – veliko, zabavno, neočekivano, digitalno…

Boris je jedan od mnogobrojnih mališana koji je prošle nedelje, 3. novembra, prvi put bio u „Drekslmajeru”, u nemačkoj kompaniji u Zrenjaninu u Industrijskoj zoni „Bagljaš”, u kojoj se, od maja 2008. godine, proizvode kablovski setovi za automobilsku industriju i gde radi njegova mama. Kaže da mu se dopalo, samo što je mislio da je igraonica u kojoj se družio sa vršnjacima mnogo, mnogo, manja.
Osmogodišnji Boris još ne zna tačno šta je kvalitet, a to je ono o čemu njegova mama brine svakodnevno dok je na radnom mestu, ali zna da ona ovde zarađuje platu i da je uvek nasmejana kada se vrati kući. Sada može i da je zamišlja na radnom mestu i da ispriča učiteljici i svojim drugarima kako je u „Dreksu”, kako sugrađani popularno zovu ovu kompaniju.
Borisov vršnjak Luka je među 2.000 posetilaca, koji su u nedelju bili gosti fabrike „Drekslmajer”, među kojima je bilo najviše dece. Mali mudrac je, kako kaže, zamišljao da je ovde kao u njegovoj školi koju mnogo voli i već je dobio jednaest petica. Nije baš verovao da postaje ovako velike prostorije, ali je u svakoj našao nešto što ga je zanimalo. On zna da je njegova mama zadužena za komunikaciju, a o fabrici priča kao da je u njoj odrastao i, kako tvrdi njegov deda, stručnjak je za kompjutere još od malih nogu. U posetu je došao sa tatom, bakom i dedom…
Tekst i foto: Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju