„DAN RUSIJE“ U ŽITIŠTU: Veče za nezaborav prepuno emocija

U organizaciji „Omladinskog centra Žitište” (OC), sinoć je, u prepunoj sali Doma kulture, održana  manifestacija pod nazivom „Dan Rusije”. Učesnici manifestacije su, osim domaćina, bili i gosti – dramska umetnica iz Beograda Tanja Bošković,  članovi zrenjaninske Muzičke škole „Josif Marinković”, Baletske škole „Dimitrije Parlić”’– izdvojeno odeljenje u Zrenjaninu, Dramska radionica Omladinskog centra iz Žitišta, hor Omladinskog centra iz Žitišta, tamburaški orkestar OŠ „Sveti Sava”, kao i plesna grupa ove škole, Dragan Kosović, Tamara Kuzman i Danijela Kondić koji su priredili nezaboravno kulturno-umetničko veče.

Manifestaciji „Dan Rusije“ prisustvovao je i Aleksej Morozov iz kancelarij atašea za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predstavnici Eparhije banatske, lokalne zajednice, Društva srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva – ogranak  Zrenjanin.

Zdravicu na ruskom izgovorila je Ana Bubalo, a na srpskom jeziku Ljubica Novak.
– Najvecu podršku ova manifestacija dobila je od Skupštine opštine Žitište i od Društva srpsko- rusko-belorusko prijateljstvo Srbije iz Zrenjanina. Po reagovanju posetilaca, drago nam je što možemo da kažemo da je manifestacja uspela – rekla nam je Desanka Malešević, osnivačica „Omladinskog centra Žitište“.

M.B.

Foto galerija: Zoran Dedić

Dramska radionica OC Žitište

Dragan Kosović oduševio pesmom “Krasiva”

Jesenjin i Puškin na repertoaru mladih Žitištana

Mladen Petrović, učenik Muzičke škole

Zrenjaninske balerine

Tamburaški orkestar OŠ “Sveti Sava”