EČANSKI LOVAČKI DVORAC KAŠTEL IDEALNO JE MESTO ZA ODMOR I UŽIVANjE U PRIRODI, DOBROJ HRANI I MUZICI

Oaza mira nadomak grada

  • U Dvorcu ima 38 soba i sedam apartmana, koji su uređeni kao mešavina modernog i srednjovekovnog stila

Proleće je pravo vreme za posetu Kaštelu u Ečki. Letnja bašta pomenutog Dvorca uveliko je spremna, a gosti koji dođu uz ukusnu hranu i odabrano piće mogu da uživaju u miru i zelenilu stoletnog parka.
Kaštel Ečka je zadužbina grofa Lukača Lazara i njegovih potomaka. Izgrađen je u lovačkom stilu u 19. veku. Nalazi se 60 kilometara severno od Beograda i sedam kilometara je udaljen od Zrenjanina.
Poznati jermenski trgovac Lukač Lazar otkupio je posed 24. jula 1782. godine. Nakon smrti Lukača, imanje je nasledio njegov najstariji sin Janoš Lazar, on je upravljao imanjem 16 godina i za to vreme Ečka je postala uzoran i poznat posed širom Ugarske. Smatrajući da objekat ne odgovara potrebama i ugledu ečanskog imanja, njegov mlađi brat Agošton je 1816. godine odlučio da podigne reprezentativnije zgrade. Dvorac Kaštel pompezno je otvoren avgusta 1820. godine, uz klavirski koncert devetogodišnjeg Franca Lista i prisustvo eminentnih ličnosti iz Austro-ugarske monarhije, na čelu sa grofom Esterhazijem.
Danas je ovo zdanje potpuno renovirano i pretvoreno u objekat koji gostima pruža nezaboravan odmor u autentičnom ambijentu, inspirisanom aristokratskom prošlošću. U Dvorcu ima 38 soba i sedam apartmana, koji su uređeni kao mešavina modernog i srednjovekovnog stila. U balskoj dvorani, koja je pretvorena u restoran, gosti mogu da uživaju u čarima nacionalne i svetske kuhinje, prelepoj muzici, a bogata vinska karta zadovoljiće ukuse i najprobirljivije klijentele.
Zbog toga što je okružen prirodom i što je izdvojen od gradske vreve, Kaštel je idealan za poslovne ljude, kongrese, bankete, proslave, promocije i druge manifestacije.

REZERVACIJE
Za informacije i rezervacije dostupan je broj telefona 023/881-013
kao i imejl adresa office@kastelecka.com
I. ISAKOV