GRADONAČELNIK POSETIO UČENIKE I NASTAVNIKE SREDNJE POLJOPRIVREDNE ŠKOLE: Poklanjamo maksimalu pažnju osavremenjavanju rada

Srednja poljoprivredna škola u Zrenjaninu već decenijama primenjuje dualni sistem obrazovanja, u čemu njeni nastavnici i učenici imaju lepe uspehe. Grad Zrenjanin, u saradnji sa velikim agrarnim kompanijama i zemljoradničkim zadrugama, iz godine u godinu omogućava poboljšanje uslova za sticanje znanja učenika, od kojih mnogi potiču iz uglednih poljoprivrednih porodica. Pre četiri godine pomogli smo da se Škola vrati na staru, funkcionalnu lokaciju u Makedonskoj ulici. Sada se upoznajemo sa radom savremenog traktora nabavljenog za praktičnu nastavu i postavljanjem protivgradne mreže za voćnjak koji će biti zasnovan ove godine, kao i rezultatima u uzgoju ovaca – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prilikom posete školskom imanju danas pre podne.

DSC_0927

Veliku zahvalnost kolege i ja dugujemo najodgovornijim ljudima Zrenjanina na višegodišnjoj pomoći Školi. Interesovanje za Školu je u porastu, o čemu svedoči činjenica da ćemo ove jeseni upisati pet odeljenja – za jedno više u odnosu na ranije godine – ističe Milica Damjanović Tomin, direktorka Škole.

Novi traktor ima 70 konjskih snaga i turske je proizvodnje. Vredan je oko 3 i po miliona dinara, od čega je iz pokrajinskih fondova obezedjeno 2,2. Grad je pomogao sa milion dinara, a Škola je uložila ostatak.

DSC_0750

Voćnjak sa protivgradnom mrežom ima površinu od oko pola hektara. U momentu posete gradonačelnika, učenici su obavljali operaciju frezovanja zemljišta, traktorom IMT snage 35 konjskih snaga, pod nadzorom profesora Branka Pavlova, Vladimira Popova i Bratislava Aleksića.

Učenici veterinarskog odeljenja negovali su ovce rase virtemberg i il de frans, pod nadzorom profesorke Marije Altin.

M. S-n.

DSC_0776

DSC_0767

DSC_0697