GRADSKO VEĆE ODLUČILO: Tešnja saradnja sa Bijeljinom – korak ka bratimljenju

Zrenjanin i Bijeljina će ove godine i formalno postati gradovi-prijatelji, odlučilo je danas Gradsko veće Zrenjanina, usvojivši Odluku o uspostavljanju saradnje sa jednim od najvećih gradova u Republici Srpskoj.

Saradnja sa Bijeljinom je svestrana i svakim danom sve intenzivnija. Naši prijatelji u ovom gradu koriste iskustva Zrenjanina u formiranju i radu industrijske zone, a visokoškolske ustanove Zrenjanina već koriste bogata iskustva kolega iz Republike Srpske u usavršavanju i modernizaciji nastave. Bijeljina je usvajanjem sličnih akata učinila prvi korak i mi svim srcem prihvatamo ovu inicijativu – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina ČedomirJanjić, koji je vodio sednicu Gradskog veća.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za organizacione oblike u sistemu grada Zrenjanina, kojom se ukupan broj zaposlenih ne umanjuje, ali se u Pravobranilaštvu i JP za urbanizam broj izvršilaca smanjuje, a u Sportskim obektima i Turističkoj organizaciji povećava za po jednog izvršioca.

Gradsko veće je prihvatilo odluke o planovima detaljne regulacije radnog kompleksa „Ćorić agrar” u Melencima i odluke o u izradi plana detaljne regulacije Rekreativno-turističkog kompleksa „Tisa”. Plan detaljne regulacije „Ćorić Agrara” već je dostupan na internet stranicama grada Zrenjanina i Republičkog geodetskog zavoda, a objavljuje se i u „Službenom listu grada Zrenjanina”.

Veće je prihvatilo izveštaj o radu Gradskog štaba civilne zaštite u prošloj godini, čiji je najznačajniji rezultat formiranje jedinice Civilne zaštite, kao i plan aktivnosti u 2018. godini. Razmatrani su i usvojeni planovi rada nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Zrenjanin.

M. S-n.