HOR „SVETI SERAFIM SAROVSKI” SA SUGRAĐANIMA: Svečani Novogodišnji koncert

Mnogaja ljeta, u susret Božiću
Novogodišnji koncert Hora „Sveti Serafim Sarovski”, održan sinoć (29. decembra), u baroknoj sali Gradske kuće, bio je posvećen i tragično preminulim putnicima u ruskom vojnom avionu koji se srušio u Crno more, među kojima su bili i članovi čuvenog ruskog vojnog hora „Aleksandrov”. Hor „Aleksandrov” je dva puta gostovao u Srbiji i imao je koncerte u Beogradu i Novom Sadu.
Pod dirigentskom palicom Božidara Crnjanskog Hor „Sveti Serafim Sarovski” je sinoć izveo niz kompozicija srpskih i ruskih autora, kao i nacionalno rodoljubive pesme.
Članovi „Svetog Serafima Sarovskog” i dirigent su profesionalni horski pevači, angažovani u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnom pozorištu u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu: Bojan Zdravić – tenor, Čedomir Radlovački – tenor, Aleksandar Tolimir – tenor, Božidar Crnjanski – tenor i dirigent, Predrag Šepelj – bariton, Ognjen Milivojša – bariton, Miloš Milojević – bas i Vladimir Kusalo – bas. Voditelj koncerta je bila Branka Jajić.
Program je trebalo da bude završen „Prvom rukoveti” Stevana Stojanovića Mokranjca, a na zahtev publike i nakon dugih aplauza izvedeno je još nekoliko, I tako se produžila horska čarolija koja je završena sa „Mnogaja ljeta”…
Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin.
B.J.
Foto: J. Nj. Drndak

_mg_1572 _mg_1544 _mg_1606 _mg_1664 _mg_1672 _mg_1538