HUMANITARNA AKCIJA „NEW AGE SCHOOL”: Dečjem odeljenju zrenjaninske Bolnice

Deca deci” naziv je humanitarnog programa koji su i ove godine, četvrti put zaredom, učenici Škole stranih jezika „New Age School“, zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima, posvetili mališanima Dečjeg odeljenja Opšte bolnice „Đorđe Joanović”. Mogao bi da se nazove „Ljubav i prijateljstvo”, jer je upravo to obeležje dugogodišnje aktivnosti za pomoć najmlađima, onima koji se leče i kojima je ona i najpotrebnija.

DSC_0044

U velikoj sali nekadašnje zgrade političkih organizacija, gde se nalazi Bioskop „Sinema”, predstavili su se pesmom i pričom na engleskom jeziku, praćeni aplauzom mnogobrojnih posetilaca.

Kako je informisala vlasnica Škole „New Age School“, Matilda Vencel, u dogovoru sa lekarima iz zrenjaninske Bolnice, novac prikupljen od priloga, koji su u stvari, bili ulaznica za prisustvo programu „Deca deci” biće usmeren za popravku poda u dečjim sobama Službe pedijatrije.

Prethodnih godina su naši učenici za novogodišnje i uskršnje praznike godinama pravili ukrase i prodavali ih na vašarima. Prošle godine smo imali uspešnu humanitarnu akciju povodom 400 godina od rođenja Šekspira. Prikupljenim novcem smo kupili 46 posteljina za bebe, televizor za prostorije u kojima borave deca koja se leče na Dečjem odeljenju, laptop i štampač za lekarsku sobu. Sada je neophodna popravka poda u sobama za male bolesnike. Ove godine su se u akciju uključile i škole iz kojih nam dolaze polaznici – podseća Matilda Vencel.

Ucenici sa ticerkom Matildom Vencel

 

Sveobuhvatnom akcijom postižu vredne rezultate.

Nesebičnim angažovanjem dece iz Škole stranih jezika „New Age School“, već godinama uspevamo da prikupimo značajna sredstava za bolje uslove boravka dece koja se leče na Dečjem odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu. Na taj način smo uspeli da oplemenimo ambijent u kome se leče naši pacijenti i trudimo se da im boravak u bolnici i lečenje učinimo prijatnijim. Ovo je Škola u kojoj deca stiču znanje i uče se humanosti i dobročinstvu. Oni iskazuju ljubav, plemenitost, solidarnost, humanost, saosećanje zsa onima koji su u nevolji i spremnost da im pomognu – kaže dr Tatjana Stanković, rukovoditeljka Službe pedijatrije.

Dr Stanković je uručila zahvalnice predstavnicima osnovnih škola čiji su učenici, ujedno i polaznici „New Age School“, učestvovali u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji, uz podršku učiteljica i direktora. To su osnovne škole u Kleku, Elemiru, Ečki, Stajićevu i Melencima.

Pohađam englesku Školicu od prvog razreda i zadovoljn sam, kao i moji drugari što na ovaj način možemo da pomognemo najmlađim bolesnicima kojima želimo da što pre ozdrave – kaže Margareta Starčević, učenica sedmog razreda OŠ „Dositej Obradović”.

Njenu poruku dele i Milan Milošev, učenik sedmog razread OŠ „Vuk Karadžić”, koji želi da „sva deca imaju normalno detinjstvo”, Nikola Kepić, učenik sedmog razreda OŠ „2. oktobar”, koji se, kako kaže, raduje uvek kada može da pomogne, kao i Andrej Mladenović, učenik sedmog razreda ove Škole, koji ističe: – Divno je rečeno da je tužna radost radovati se sam.

Tekst i foto B. Jajić

i foto NEW AGE SCHOOL

DSC_0147

DSC_0245

DSC_0289

DSC_0316

DSC_0670