logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

SAOBRAĆAJNA I KOMUNALNA POLICIJA KRENULE U OBRAČUN SA NELEGALNIM TAKSISTIMA

SKINUTO SEDAM PARI TABLICA
Tablice se skidaju prvo na pet, zatim na deset dana, a poslednja mogućnost je oduzimanje vozila
Saobraćajna i Komunalna policija krenule su u obračun sa nelegalnim taksistima. U prethodnih petnaestak dana skinuto je sedam pari tablica sa njihovih vozila. Ova akcija je dala pozitivne rezultate, pošto se odmah nakon toga povećao broj vozača koji su se prijavili za TH tablice.
Odeljenje Komunalne policije i inspekcijsko-nadzornih poslova od početka godine vršilo je kontrolu taksi prevoznika kako bi  se utvrdilo da li se poštuje odluka o regulisanju auto taksi prevoza. Sva vozila koja su bila u proceduri dobila su TX tablice.
- Svi taksisti su bili u obavezi da od 1. januara ove godine preuzmu TH tablice. Nisu odmah svi to uradili, i mi smo vozače prvo upozoravali, opominjali i slali kod sudije za prekršaje, i to je imalo određenog efekta, ali ne u potpunosti. Nakon toga smo odlučili da primenimo radikalan potez skidanja tablica, koji je predviđen zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju. Ova odluka je najavljena još u februaru 2013. godine, tako da su svi taksisti imali dovoljno vremena da se pripreme na novine – kaže načelnik komunalne policije Igor Virijević.

Read more: SAOBRAĆAJNA I KOMUNALNA POLICIJA KRENULE U OBRAČUN SA NELEGALNIM TAKSISTIMA

SKUP VELIKODOSTOJNIKA KATOLIČKE CRKVE U ZRENjANINU

BISKUPSKA KONFERENCIJA SELI SE U PANČEVO
Novo sedište Biskupske konferencije „Ćirilo i Metodije” biće preseljeno iz Beograda u Pančevo, jedan je od zaključaka velikodostojnika Katoličke crkve sa trodnevnog skupa koji je u utorak okončan u Zrenjaninu. Novinarima se tom prilikom obratio banatski biskup Ladislav Nemet. On je obrazložio da se sedište Međunarodne biskupske konferencije, koja objedinjuje katoličku crkvu Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova, seli u Pančevo, jer - pored ostalih razloga - Katolička crkva na ovim prostorima ima najviše vernika u Vojvodini.
- Na 30. plenarnom zasedanju predloženo je Svetoj stolici i da se umesto međunarodne konferencije, poput ove koja nosi ime „Ćirilo i Metodije”, uspostave nacionalne konferencije, jer bi one bile mnogo efikasnije zbog jezičkih barijera – rekao je biskup Vladislav Nemet.

Read more: SKUP VELIKODOSTOJNIKA KATOLIČKE CRKVE U ZRENjANINU

PATRONAŽNA SLUŽBA DOMA ZDRAVLjA U „PERSU“ MARKETU“

Patronažna služba Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ često je na terenu, omogućujući Zrenjanincima da, besplatno i „usput“, obavljajući druge poslove, izmere krvni pritisak i prokontrolišu nivo šećera u krvi. Strukovne medicinske sestre Slađanu Pejović i Slađanu Stanić zatekli smo u „Persu“ marketu na Žitnom trgu, čije su mušterije očito bile zadovoljne što imaju priliku da, obavljajući jutarnju kupovinu, takođe provere pritisak i šećer.
Lj. B.

Read more: PATRONAŽNA SLUŽBA DOMA ZDRAVLjA U „PERSU“ MARKETU“

U OPŠTOJ BOLNICI „ĐORĐE JOANOVIĆ”

UGRAĐEN PRVI SRČANI DEFIBRILATOR
Internista kardiolog dr Zoltan Lazar iz zrenjaninske bolnice i profesor dr Dragan Kovačević sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici ugradili su 26. februara ove godine prvi defibrilator srca u Opštoj bolnici u Zrenjaninu. Tako se ova ustanova pridružila zdravstvenim centrima u Srbiji u kojima se ovakve operacije rade. Srčani defibrilator se ugrađuje pacijentima kojima zbog srčane bolesti i posle svih procedura i lečenja na klinikama preti opasnost od naprasne srčane smrti.
- Svi naši napori su usmereni da se uzrok umiranja smanji na najmanju moguću meru – rekao je dr Zoltan Lazar. – Određenim intervencijama smo u mogućnosti da sprečimo smrt i u sklopu toga smo počeli da ugrađujemo implantabilne defibrilatore srca.

Read more: U OPŠTOJ BOLNICI „ĐORĐE JOANOVIĆ”

GRADSKA TOPLANA ISPOSTAVILA GRAĐANIMA PARALELNE RAČUNE

UVID U NOVI SISTEM NAPLATE
Na obračunima je prikazano kako bi izgledalo zaduženje korisnika da je tokom ove grejne sezone primenjena naplata po utrošenim količinama toplotne energije
Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana” ispostavilo je paralelne obračune svojim korisnicima na sistemu daljinskog grejanja, a njihova osnovna funkcija jeste da upoznaju korisnike sa sistemom naplate koji bi trebalo da počne od 1. oktobra.
- Iznosi sa ovih obračuna se ne uplaćuju, već treba da predstave strukturu i ukupan iznos troška za grejanje. Na obračunima je prikazano kako bi izgledalo zaduženje korisnika da smo tokom ove grejne sezone primenili naplatu po utrošenim količinama toplotne energije. Količina isporučene toplotne energije, izmerena kalorimetrom u toplotnoj podstanici, deli se između potrošača na osnovu njihovog udela u potrošnji – kaže Melanija Lojpur iz Gradske toplane.

Read more: GRADSKA TOPLANA ISPOSTAVILA GRAĐANIMA PARALELNE RAČUNE

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga