logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

ZAVRŠEN „SPOMENAR“

Prošlog vikenda u Žitištu je završen Festival veterana folklora „Spomenar“ koji je po 18. put organizovan uz učešće folklornih ansambala sa prostora bivše Jugoslavije i susednih zemalja. Festival je veoma uspešno organizovala Kulturno-prosvetna zajednica iz Žitišta. Inače, u prethodnih pet subota učestvovalo je 27 folklornih sastava, a sve priredbe izvedene su u holu OŠ „Sveti Sava“. Za 18 godina na festivalu je učestvovalo više od 520 ansambala sa oko 15 hiljada učesnika, a izvedeno je blizu dvesta sati programa. Pored učesnika iz Srbije, gosti Žitišta bili su  folklorci iz Hrvatske, Republike Srpske, Grčke, BiH, Rumunije, Mađarske, Crne Gore i Moldavije.                                                                         
D. Milićev

AKCIJA DOBROVOLjNOG DAVANjA KRVI

U utorak su u Žitištu OO Crvenog krsta i Regionalni zavod za transfuziju krvi organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi. Prijavilo se tridesetak davalaca, a krv je uzeta od 21 osobe, među kojima je bilo i nekoliko onih koji su po prvi put dali dragocenu tečnost.
- Po tradiciji, na području naše opštine uvek postoji solidan broj davalaca krvi. Nastavićemo sa ovim akcijama i u drugim mesnim zajednicama - kaže sekretar Crvenog krsta Dragan Pušara.       
D. Milićev

TAKMIČENjE U PIKADU ZA ŽENE

Prvi krug ovogodišnje „Pikado lige“ održan je 12. aprila. Učestvuju Udruženje žena „Vidovdan“ iz Banatskog Karađorđeva, „Banatski Dvor“ iz Banatskog Dvora, Udruženje „Đurđevdan“ iz Žitišta, Klub žena „Zavičaj“ iz Ravnog Topolovca, Udruženje žena „Banaćanke“ iz Torka, Klub žena „Vredne ruke“ iz Srpskog Itebeja i Udruženje žena „Međanke“ iz Međe. Takmičenje se sprovodi po kup sistemu, a svaku ekipu čini po osam rekreativki. Sportski savez opštine Žitište i Savez sport za sve „Koračaj smelo“ obezbedili su majice za sve takmičarke, besplatan prevoz, diplome, medalje i pehare, a vredne žene su pobrinule za posluženje.
U Banatskom Karađorđevu sastali su se „Vidovdan“ i gošće iz Banatskog Dvora. Više sreće, ali i sigurniju ruku imale su dame iz Banatskog Dvora koje su pobedile sa 334 poena, a najbolje su bile Verica Marčetić iz Banatskog Karađorđeva i Rožika Palinkaš iz Banatskog Dvora. U nedelju, 13. aprila, u Srpskom Itebeju sastale su se članice Kluba žena „Vredne ruke“ i „Međanke“ iz Međe. „Vredne ruke“ su sa 294 poena osigurale plasman u drugi krug, a najsigurniju ruku imale su Nena Stojić iz Srpskog Itebeja i Rozika Stojanović iz Međe. Udruženje žena „Banaćanke“ biće domaćini narednog vikenda ekipi Kluba žena „Zavičaj“ iz Ravnog Topolovca.                           
D. Milićev

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga