logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

NOVA CRNjA: UGAŠEN KLER

Na 26. sednici SO Nova Crnja, održanoj u ponedeljak, većinom glasova prisutnih odbornika usvojena je odluka o ukidanju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj – KLER. Ova prinudna odluka doneta je jer je osnivanje KLER-a odrađeno u vanzakonskim okvirima, bez saglasnosti Ministarstva finansija. Kancelarija je, u okviru Opštinske uprave, počela sa radom prošlog leta i zapošljavala je 11 radnika.                                                  
M. T.

PERLEZ: NOVA SVLAČIONICA ZA FUDBALERE

Stara svlačionica na terenu FK Vojvodina u Perlezu, koja je pre godinu dana izgorela u požaru, potpuno je adaptirana. Uz novu svlačinicu sada su perleskim fudbalerima na raspolaganju mnogo komfornije prostorije. Vojvodina je trenutno prva na tabeli Područne lige, a osim fudbalskog umeća članovi Kluba pokazali su i veliku društvenu angažovanost učestvujući u akciji sadnje 200 stabala drveća.    
S.S.

AKTIVNOSTI SAVETA MZ LUKIĆEVO

POMOĆ ĐACIMA I AMBULANTI

Zahvaljujući članovima Saveta MZ Lukićevo koji su obezbedili novac za ulaznice i autobuski prevoz, oko 40 đaka i nastavnika sedmog i osmog razreda OŠ „Branko Đopić” bilo je na predstavi „Urnebesna tragedija” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
- Pomogli smo i zdravstvenoj stanici u selu. Kupili smo dva stola, a trenutno je u postupku nabavka kompjuterske opreme i doktorske stolice. Stalo nam je da lekar i ostali zaposleni u ambulanti imaju dobre uslove za rad - ističe Novo Vojvodić, predsednik Saveta MZ Lukićevo.
Savet je organizovao i akciju iznošenja kabastog smeća. U saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina, šest dana su u selu bili raspoređeni kontejneri u koje su meštani odlagali smeće. Ova akcija je naišla na pozitivan odjek u selu, jer Lukićevo nema adekvatnu lokaciju za odlagnje kabastog otpada, pa je ovo jedan od načina da se predupredi stvaranje divljih deponija oko sela. Akcija prikupljanja otpada koštala je Mesnu zajednicu 126 hiljada dinara.                                                                                    
N. M

PERLEZ: SVEČANO ZA USKRS

Dečjom pozorišnom predstavom „Uskrs u zemlji zečeva“, u ponedeljak, 21. aprila, u 15 časova, KUD „Arsenije Teodorović“ iz Perleza obeležava Uskrs. Predstava će biti izvedena u zgradi Mesne zajednice Perlez. Od 16 časova na programu je festival u tucanju uskršnjih jaja. Manifestaciju organizuju KUD, MZ Perlez, Crkvena opština SPC i OŠ „Đura Jakšić“.                         
S. S.

OŠ „SLAVKO RODIĆ” U LAZAREVU: UREĐENjE ŠKOLE

Radovi na uređenju OŠ „Slavko Rodić”, koji su počeli prošle godine rekonstrukcijom sportskog terena, nastavljaju se ovog proleća. Zahvaljujući sredstvima „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” asfaltiran je i deo dvorišta ove škole, a zamenu dotrajale stolarije i prozora na jednom od spratova i ulaznih vrata omogućili su lazarevački poljoprivrednici svojim donacijama.
- Nakon četrdeset godina postojanja Škole izgradili smo parking za petnaestak automobila. Postavljena je ograda u dužini od 110 m, a sportski teren uskoro dobija reflektore -  kaže Ljubomir Međo, sekretar Škole kaže.                                                                     
M. Bukvić

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga