logo-zrenjanin                   infolokal

naslovna

REČ GLAVNOG UREDNIKA: POGLED KA BEOGRADU, A REAKCIJA U ZRENjANINU

Piše: Dalibor Bubnjević
Najava Aleksandra Vučića da će nova Vlada Srbije biti konstruisana suprotno od dosadašnje političke prakse, naišla je na odobravanje najšire populacije. Navedeno raspoloženje narodnih masa ne treba da čudi, jer dosadašnja partijska feudalizacija resora doprinela je regresiji državne uprave kao i delova celog društva. Stručna javnost je listom podržala predlog budućeg mandatara da će novu Vladu sačinjavati ne samo stranački prvaci, već i najstručniji pojedinci koji nisu partijski opredeljeni.
Značajan broj Zrenjaninaca izrazio je nadu da će talas Vučićeve energije i agilnosti zapljusnuti i srednji Banat, tj. da će ovdašnje političke elite makar pokušati da oponašaju strateško opredeljenje lidera stranke koja je osvojila najveću podršku građana Srbije. Međutim, bojazan kod dela javnosti je opravdana, budući da način rada na republičkom nivou (borba protiv korupcije, smena nesposobnih kadrova itd.) još uvek nije zaživeo u gradu na Begeju. Pojedine afere (poput „kosilice“) počinju da se (raz)rešavaju, ali to nije dovoljno da bi se stekao utisak o reformskom opredeljenju najznačajnijih političkih aktera u ovom delu Banata.

Read more: REČ GLAVNOG UREDNIKA: POGLED KA BEOGRADU, A REAKCIJA U ZRENjANINU

DELEGACIJA REPUBLIKE MAKEDONIJE POSETILA ZRENjANIN I KOMPANIJU „MEDIKAL VEJST DISPOSAL“

PRIMER DOBRE PRAKSE
Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, u gradskoj kući je prošle nedelje poželeo dobrodošlicu delegaciji iz Republike Makedonije, koja je posetila naš grad radi upoznavanja sa tehnologijom rada zrenjaninske kompanije „Medikal vejst disposal“. Osnovna delatnost ove kompanije je sakupljanje i transport medicinskog otpada. Na prijemu je bio i njen generalni menadžer dr Miroslav Poznić, sa saradnicima.
Prema rečima prof. dr Mihaila Kočubovskog, predstavnika Instituta za javno zdravlje Republike Makedonije i jednog od članova makedonske delegacije, poseta Zrenjaninu imala je za cilj upoznavanje sa postupcima uklanjanja medicinskog otpada kojim se bavi kompanija „Medikal Vejst Dispozal”. On je napomenuo i da je njen rad iznad očekivanja.

Read more: DELEGACIJA REPUBLIKE MAKEDONIJE POSETILA ZRENjANIN I KOMPANIJU „MEDIKAL VEJST DISPOSAL“

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE „ČISTOĆA I ZELENILO“

POSTAVLjENE REPARIRANE KLUPE
U skladu sa finansijskim mogućnostima sa kojima raspolaže zrenjaninsko Komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, realizuju se aktivnosti koje su bazirane isključivo na poboljšanju kvaliteta i nivoa u pružanju usluga našim građanima.
- Jedna od aktivnosti koju smo sproveli jeste reparacija  klupa. Tokom ove nedelje smo u centru grada, na Trgu slobode, postavili šest potpuno obnovljenih klupa, dok smo u Karađorđevom parku na 15 klupa zamenili daske. Dve klupe su reparirane i u ulici Obala Sonje Marinković kao i jedna u gradskoj bašti.

Read more: JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE „ČISTOĆA I ZELENILO“

POLjOPRIVREDNA STRUČNA SLUŽBA DONIRALA ŠKOLI „9. MAJ“

SADNICE ZA BUDUĆI DNEVNI CENTAR
Poljoprivredna stručna služba donirala je Školi „9. maj“  deset sadnica, koje su posađene u krugu budućeg Centra za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama, koje pohađaju ovu zrenjaninsku školu.
Sađenjem mladih stabala u petak, nastavljena je akcija obeležavanja Dana osoba sa autizmom, a simbolično započeta akcija uređivanja prostora u koji će se od sledećeg meseca, kako se očekuje, useliti oko 30 osoba sa posebnim potrebama iz Osnovne i srednje škole „9. maj“.
- Nadamo se da će radovi biti gotovi do 9. maja, našeg Dana škole, kada bismo mogli da napravimo svečano otvaranje. Onda bi trebalo da počne rad na edukaciji, koju ćemo vršiti sa odraslim korisnicima.

Read more: POLjOPRIVREDNA STRUČNA SLUŽBA DONIRALA ŠKOLI „9. MAJ“

KUPOVINA KUĆA ZA IZBEGLICE

Povereništvo za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina uputilo je javni poziv za podnošenje prijava za dodelu pomoći i rešavanje stambenih potreba izbeglica kupovinom seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji grada Zrenjanina. Poziv se odnosi na sva  izbegla lica kao i lica koja su imala status izbeglice a sada imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina. Prijave se podnose od 31. marta do 28. aprila 2014. godine a sve dodatne informacije mogu se dobiti kod poverenika za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina ili na broj telefona 3150207.
S.V.

Read more: KUPOVINA KUĆA ZA IZBEGLICE

Vesti - Zrenjanin

Vesti Dana

Vreme

Kursna Lista

Arhiva - pristup

Pretraga