IVAN ĐORĐEVIĆ DŽUDI O ULOZI U SERIJI „TAJKUN”, SVOM GLUMAČKOM RAZVOJU I STANjU U MATIČNOM TEATRU

Krčio sam svoj put lagano, strpljivo i sa verom

Već u prvoj epizodi popularne serije „Tajkun”, koja je u ponedeljak dobila svoju završnicu, a čiju drugu sezonu sa nestrpljenjem očekujemo, upoznali smo se sa likom Zoroa – viteza pravde, misterioznim ubicom koji je kratežom došao glave nekolicini figurirajućih likova. Njegovo oko je oštro, hitac precizan, pojava specifična. Mnogi gledaoci u ovoj roli nisu prepoznali glumca Ivana Đorđevića Džudija, Zrenjaninca koji je u „Tajkunu” odigrao najbolju i najzahtevniju ulogu u dosadašnjoj karijeri.
Na scenu je stupio u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, a široj javnosti Đorđević je postao poznat po ulogama Milana Stepanova u seriji „Vere i zavere”, novinara Vese Bajića u „Ubicama moga oca”, zatim u ostvarenjima „Santa Maria della Salute”, „Čizmaši” „Žene sa Dedinja”, „Zaspanka za vojnike”, „Pet”, „Istine i laži”.
Od njegovih mnogobrojnih pozorišnih uloga izdvaja se lik Don Žuana u istoimenoj predstavi za koju je nagrađen „Zoranovim brkom”. Ivan Đorđević se pojavljivao i u filmovima „Život i smrt porno bande”, „Zverinjak”, „Kutija” (The Box) i „Neposlušni” Mine Đukić, gde je nagrađen za najbolju epizodnu ulogu na Niškim filmskim susretima. Sarađivao je sa Ralfom Fajnsom, Džerardom Batlerom, Vanesom Redgrejv (film „Koriolan”) i Samantom Morton.

Serija ,,Tajkun” je iz epizode u epizodu držala publiku ispred malih ekrana. Šta te je privuklo da prihvatiš ulogu u ovom projektu? Ko je zapravo Zoro?
– Svakako dobar scenario, odlična glumačka ekipa, reditelj Miroslav Miša Terzić i cela ekipa „Fajrflaj” (Firefly) produkcije. Naravno, i toliko živopisan i koloritan lik kog je trebalo odigrati tako da bude moguć i realan. Zoro je neko ko je oružje/oruđe u nečijim rukama. Neko ko je odavno svoj život prepustio drugome. Svakako devijantan zbog svoje prošlosti, osobenjak i usamljenik, ali nikako glup.

Miroslava Malbaški

Foto: Serija ,,Tajkun”- produkcijska kuća ,,Firefly” i Katarina Marković

Opširnije u štampanom izdanju