Janjić dokazao da je Knežević bio u pravu!

Piše: Dalibor Bubnjević

Na ponovljenim izborima u Kleku, Aleksandar Vučić je demonstrirao nadmoć na političkoj sceni Banata! Ubedljivo je pobedio svoje suparnike. Dodajući navedene rezultate skoru koji je postignut 2. aprila, uočava se da je kandidat Vučić u Zrenjaninu premašio psihološku granicu od 50% podrške izašlih birača.
Izbori u Kleku su imali i lokalne posledice, budući da su sprovedeni na biračkom mestu u kojem je prijavljen gradonačelnik Čedomir Janjić. Zbog toga su mnogi iz opozicije, ali i pojedinih partija vladajuće koalicije, ulagali napor kako bi derogirali političku vrednost aktuelnog prvog čoveka Grada.
Janjić je (do)kazao da ima izuzetnu podršku u sredini iz koje potiče, budući da je tri četvrtine sugrađana glasalo za Aleksandra Vučića. Navedeni izborni rezultat je potvrdio mudrost odluke Gorana Kneževića da podrži Janjića za drugi gradonačelnički mandat.
Iako je Vučić u Zrenjaninu ostvario ubedljivu pobedu, i dalje se utvrđuju uzročnici nižeg ovdašnjeg rezultata u odnosu na republički prosek. Mnogi dovode u pitanje (ne)iskrenu podršku Srpskog pokreta obnove. Čudi ih to, jer je Ljubomir Stanisavljev dobio najveću funkciju u Novom Sadu u odnosu na sve ovdašnje kadrove.