JAVNI RADOVI: U Gradskoj upravi angažovane osobe sa invaliditetom

Od danas, pa u naredna četiri meseca, u Gradskoj upravi radiće 23 nezaposlene osobe sa invaliditetom, angažovana po republičkom pozivu za javne radove. Sa njima su ugovore potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović. Ovaj javni rad nosi naziv Ažuriranje baze podataka” .

Javni radovi za osobe sa invaliditetom su posebno interesantni i zadovoljan sam što će i ove godine, a po treći put zaredom, oni naći posao zahvaljujući ovakvom projektu. Bitna nam je njihova radna aktivacija i uključivanje u redovne tokove, a siguran sam da će mnogi poslodavci iskoristiti priliku da zaposle te ljude – naglasio je gradonačelnik Janjić.

Janjić je istakao da gradska uprava ulaže značajne napore i u projekte aktivnog zapošljavanja, kao što su stručna praksa, prva šansa i javni radovi. Direktorka zrenjaninske filijale NSZ Tatjana Mijatović podsetila je da je ovo treći put da se zajedno sa Gradom Zrenjaninom organizuju javni radovi.

U Srednjobanatskom okrugu ove godine javni radovi se finansiraju u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara, za 96 osoba sa invaliditetom i još pet miliona za ostale nezaposlene – naglasila je Mijatović.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanin Olivera Lisica i njena zamenica Jelena Dragić.
M.B.

invalidi potpisivanje 002_resize invalidi potpisivanje 003_resize