„LIDL“ ZAPOŠLJAVA PRODAVCE: Uskoro otvaranje marketa ovog diskontnog lanca

Kompanija „Lidl“ sutra raspisuje konkurs za zapošljavanje više od 40 prodavaca u Zrenjaninu. „Lidlov“ objekat izgrađen je prošle godine u blizini glavne autobuske stanice, u ulici Pere Dobrinovića.

Lidl-Logo_4c_OL [Konvertiert]

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem sajta karijera.lidl.rs. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici ne razdvajaju se prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. „Lidl“ će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad.

Iz ove kompanije navode da će budućim radnicima biti ponuđeni konkurentni radni uslovi u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja, kao i da će prodavci imati petodnevnu radnu nedelju, uz elektronsku evidenciju radnog vremena, koja će omogućiti plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“.

Ovaj diskontni lanac operativno poslovanje u Srbiji započeće tokom 2018. godine istovremenim otvaranjem od 10 do 20 prodavnica u 18 gradova. „Lidl“ će naknadno saopštiti koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu.

M.M.