Magyar Költészet Napját ünnepeltük József attila születésnapján

Versíró-pályázattal emlékeztek a muzslyai Petőfi MME-ben is
József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját1964-től minden évben. Ezen a napon irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, koszorúzásokkal, közös versmondásokkal, filmvetítésekkel és kiállításokkal, Muzslyán pedig versíró-pályázattal tisztelegtek a magyar líra előtt. A pályázatra hét általános és két középiskolából közel 50 vers érkezett.
A zsűri – melynek tagjai Kovács Jolánka, Vass Dorottea és Czini Zoltán voltak – döntése alapján az általános iskolások mezőnyében első díjat kaptak Gyuricsek Ivana, Kovács Teodóra, Szabó Elizabetta, Csonka Brigitta és Bálint Nóra Erzsébetlakról, Gulyás Annamária Szentmihályról, Horváth Julianna Muzslyáról, Víg Melánia Magyarittabéről, Szekula Valéria Tamásfalváról, Berkes Emma Óbecséről és Kazinczi Kitti Zentáról. A középislolások kategóriájában a muzslyai Rapos Emma írása érdemelte ki az első díjat, különdíjban pedig a lukácsfalvi Bakos Réka és a zentai Elek Ádám részesültek.
A költő is volt gyerek című rendezvény vendége Csík Mónika író, költő volt, aki a szép számban megjelent közönségnek mesélt gyermekkoráról és eddigi munkásságáról, majd a beszélgetést követő alkalmi műsorban versmondással közreműködtek a díjazott költőpalánták és az Atlantic együttes Csík Mónika néhány megzenésített versével.
Borbély Tivadar