MESNA ZAJEDNICA „BERBERSKO – BOLNICA” ZRENJANIN

Rešavanje problema u najkraćem roku

Na teritoriji grada pojedine Mesne zajednice su aktivne, druge nešto manje, a ima i onih koje godinama na rešavaju probleme koji ih muče.
Savet Mesne zajednice „Berbersko – Bolnica” konstituisan je marta 2015. godine, a sačinjavaju ga Bogoslav Simić – predsednik, Dragana Erski Tamburić – zamenica, i članovi Zlatana Ankić, Dragan Petrin, Dejan Jovanov, Čedo Novčić i Vladimir Ilić. Glavne teme na svim sednicama saveta odnosile su se na definisanje i rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema.
– Zgrada Mesne zajednice u naselju Berbersko je jednim delom renovirana (postavljena je PVC stolarija), čime je zaštićena od ruiniranja unutrašnjosti od nepoznatih lica. Nastavljeno je i sa opremanjem prostorija u zgradi. Obezbeđen je bojler u kuhinji i kancelarija sekretara je opremljena klimom. Članovi Saveta su samoinicijativno u više navrata organizovali uređenje dvorišta MZ, ali i ostalih površina. Pošumljen je park u naselju Putnikovo, a takođe je uloženo u bolju opremljenost sportskih i dečjih igrališta – izjavila je Dragana Erski Tamburić, zamenica predsednika Saveta.
U toku 2016. godine, na teritoriji ove mesne zajednice obezbeđen je prostor za golf teren. Zbog velikog prošlogodišnjeg uspeha, Savet je ponovo organizovao i sproveo akciju besplatne zamene i podele udžbenika za osnovce kada je podeljeno oko 200 kompleta udžbenika. Broj korisnika biblioteke, koja je počela da radi 2015. godine, i koja broji oko 200 naslova najrazličitijih žanrova, znatno se povećao.
Savet je organizovao ozelenjavanje javnih površina kada su građanima besplatno deljene sadnice. Zapažen uspeh zabeležen je u akciji besplatnih zdravstvenih pregleda za građane.
– Od planiranih radova u narednoj godini izdvajamo uređenje raskrsnice kod pružnog prelaza. Tu je planirano postavljanje semafora, proširenje puta, podizanje fleksibilnije zaštitne ograde, izgradnja biciklističke i pešačke staze. Savet se takođe nada da će u narednoj godini nastaviti sa renoviranjem objekta MZ (stari Dom Mesne zajednice) – dodala je Erski Tamburić.

M. Malbaški