MIHAEL VAGNER, GENERALNI DIREKTOR „DREKSLMAJER GRUPE” SRBIJA

Važna je komunikacija menadžmenta i zaposlenih

Već smo uradili određena prilagođavanja u našem bonus sistemu da bismo izbegli nepravedno postupanje, ali za određene teme nam treba više vremena da procenimo šta možemo da učinimo – ističe Vagner

Pre nešto manje od mesec dana zrenjaninski „Drekslmajer” bio je u žiži interesovanja javnosti zbog obustave rada dela zaposlenih koji su se žalili na iznos zarada i intenzitet rada. O tome kakva je trenutna situacija u Kompaniji koja u Zrenjaninu posluje više od jedne decenije i zapošljava oko 6.000 radnika, razgovarali smo sa Mihaelom Vagnerom, generalnim direktorom „Drekslmajer grupe” u Srbiji.

Da li je prevaziđena kriza, odnosno da li su prestale obustave rada? Osim povećanja plata, da li je bilo još nekih zahteva radnika i šta je od togaprihvaćeno?
– Situacija u postrojenju se smirila. Nakon incidenta, odmah smo započeli sa održavanjem okruglih stolova i pokušali da razgovaramo sa što više kolega. Objasnili smo nezakonitost akcija vezanih za prekid rada, ali smo istovremeno prikupili i povratne informacije od zaposlenih. Deo nezadovoljstva radnika bio je uzrokovan prekovremenim radom i bonusom za efikasnost, što je izazov, posebno tokom pokretanja novog proizvoda. Bilo je više tema o kojima smo razgovarali i sada ćemo proći kroz svaku tačku kako bismo proverili šta možemo da učinimo. Već smo uradili određena prilagođavanja u našem bonus sistemu da bismo izbegli nepravedno postupanje, ali za određene teme nam treba više vremena da procenimo šta možemo da učinimo. Jedna od njih je i otvaranje šireg komunikacijskog kanala sa menadžmentom. To bi svim kolegama trebalo da olakša način na koji mogu da dobiju povratne informacije i direktno iznesu svoje probleme.
B. M.

Opširnije u štampanom izdanju