NAJBOLJIM SPORTISTIMA, EKIPAMA I TRENERIMA LIST „ZRENJANIN” URUČIO PEHARE I NAGRADE

Dragana i Ilija na čelu kolone uspešnih
Svečanost na kojoj su najuspešnijima uručeni pehari i nagrade održana je u petak u zrenjaninskom Pozorištu, a priznanja je dobilo 15 pojedinaca i šest ekipa
List „Zrenjanin” je 62. put organizovao izbor za najbolje sportiste, ekipe i trenere, a 12. put zaredom u žiriju su bili naši čitaoci. Svečanost na kojoj su najuspešnijima uručeni pehari i nagrade održana je u petak u zrenjaninskom Pozorištu. Priznanja je dobilo 15 pojedinaca i šest ekipa.
U kategoriji seniora, pobednički pehar zaslužio je Ilija Majstorović, kapiten stonoteniske ekipe Banata i reperezentativac Srbije. Drugoplasirani Viktor Nemeš, rvač Proletera i trećeplasirani Ivan Lenđer, plivač Proletera, zbog obaveza nisu prisustvovali svečanosti.
Dragana Dorožan, kapitenka kuglaške ekipe Kristala pobednica je u konkurenciji seniorki. Drugoplasirana je karatistkinja lazarevačkog Zadrugara Sanja Cvrkota, koja zbog učešća na turniru u Salcburgu nije bila na svečanosti, pa je pehar preuzela njema majka Rada. A u ime trećeplasirane Aleksandre Aranitović, koja je trenutno u inostranstvu, pehar je prezueo njen suprug Kristijan.
U juniorskoj konkurenciji prvi je stonoteniser Stenesa Dimitrije Levajac, drugi je Milan Vasiljević, bokser Savate kluba Banat, a treće mesto pripalo je rukometašu Branku Tomiću.
Kuglašica Kristala Hermina Lukač je prva među juniorkama (pehar je uručen Bosiljki Božić, sekretarki Kluba), druga je karatistkinja KK Zrenjanin Anja Milovanović, a treća Milica Jahura, članica Savate kluba Banat. Stonoteniski klub Banat pobednik je u kategoriji muških ekipa, a pehar je primio Marko Petkov. Slede Rvački klub Proleter i Kuglaški klub Kristal, koji je na svečanosti predstavljao kapiten Dragan Gajin. Kuglašice Kristala najuspešnije su među ženskim ekipama, pehar je uručen Suzani Aćimov. Druge su odbojkašice ŽOK Klek MD Zrenjanin, a trofej je primio predsednik kluba Vladimir Perović. U ime trećeplasirane ekipe Zadrugara, pehar je u Lazarevo ponela Radmila Vukelja.
Marija Kresović, koja radi sa kuglašicama Kristala, najuspešnija je među trenerima. Drugi je Dragan Klajić, trener stonotenisera Banata, a treći Slobodan Popov iz Savate kluba Banat.
Pehare i priznanja laureatima su uručili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor NIP „Zrenjanin” i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin” Dalibor Bubnjević, Rajko Petrović, stručni saradnik za tiraž i predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina, kao i Biljana Mandić, urednica sportskih strana u listu „Zrenjanin. Nagrade prvoplasiranim sportistima obezbedila je Zlatara „Ormai”.

  • PRIZNANjE I ODGOVORNOST
    U ime nagrađenih, listu „Zrenjanin” i čitaocima koji su glasali zahvalio se Ilija Majstorović. On je istakao da mu je velika čast što je po treći put zaredom sportista godine ovog nedeljnika i dodao da prestižno priznanje nosi i veliku odgovornost.
    – Čestitam svim nagrađenim sportistima i želim im da i dalje budu uspešni i da se sledeće godine, na dodeli pehara, svi ponovo nađemo na istom mestu – rekao je mladi stonoteniser.

B. MANDIĆ