NASTAVAK DEBATE OKO IMENA GRADA: U toku internet-peticije, najavljene novinarska konferencija i tribina

Peticije „Da Zrenjanin ostane Zrenjanin“ i „Pomozite Petrovgradu da vrati svoje ime“, koje su prošle nedelje na sajtu www.peticije24.com pokrenuli nevladina organizacija „Skaska“ i udruženje „Petrovgrad“, potpisalo je gotovo 5.000 ljudi.

Da gradu ostane ime Zrenjanin do sada je na ovoj onlajn platformi izabralo 2.637 potpisnika. Sa druge strane, 2.012 osoba glasalo je za predlog promene naziva u Petrovgrad.

Udruženje „Petrovgrad“ najavilo je konferenciju za novinare koja će se održati u utorak, 6. marta u 12 časova, u prostorijama upravne zgrade „Keramike Jovanović“.

Pokret Novi optimizam poziva na tribinu „Petrovgrad? Neće proći!“, koja će biti organizovana u subotu 10. marta u 18 časova u maloj sali Kulturnog centra. Na tribini će govoriti Borka Pavićević, dramaturškinja, kolumnistkinja i kulturna aktivistkinja; Ivan Ivanji, književnik i prevodilac; Miloš Vasić, novinar; Teofil Pančić, novinar, kolumnista, pisac; Milivoj Bešlin, istoričar i Radovan Francuski, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji. Tribinu će moderirati Željko Bodrožić, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Kikindske”.

M.M.