OSNOVAN KLASTER IKT: Da Zrenjanin bude među top 3 IT centara

_mg_1167_resize

Osnivačka skupština klastera informaciono-komunikativnih tehnologija (IKT) održana je danas u prostorijama ZREPOK-a, a za predsednika klastera imenovan je Vladimir Kovač, koji je u javnosti poznat kao menadžer Webiza. Zadatak ovog udruženja biće jačanje IT sektora u Zrenjaninu.

_mg_1149_resize _mg_1159_resize

-Mislim da možemo od Zrenjanina napraviti jedan od tri najjača IT centra u Srbiji. Znamo da je Novi Sad najjači u Srbiji, ali naš grad ima mnogo potencijala u tom sektoru jer imamo dobru bazu: mnoštvo obrazovnih institucija, kako Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ i Visoku školu strukovnih studija, tako i srednje škole koje nude obrazovanje u tom sektoru a koje su se ujedinile sa nama u osnivanju ovog udruženja. IT sektor se mora planirati sa decom od osnovne škole jer je to nešto što želimo da postavimo kao dugoročni cilj – izjavio je Kovač.

_mg_1153_resize _mg_1155_resize

Osnovan je na inicijativu Zrenjaninskog poslovnog kruga, a kako je objasnio Dragan Vidaković, pomogle su mnoge organizacije i institucije u gradu, kao i sam Grad Zrenjanin.

S.K.

Šta je klaster?

Klaster je udruženje koje okuplja nekoliko malih firmi koje uz podršku javnog ѕektora rade na unapređenju i konkurentnosti. Skupština je zakonodavno telo, a izvršni odbor je izvršno telo, koje će sprovoditi odluke i rešenja doneta na skupštini.