OSNOVNI SUD POSETILA POMOĆNICA MINISTRA PRAVDE: Obilazak prostorija i dogovori o novim investicajama

Pomoćnica ministra pravde, Slavica Jelača posetila je danas Osnovni sud u Zrenjaninu, a povod njenog dolaska bio je obilazak uređenih prostorija i dogovor o investicijama za naredni period, što je u sklopu redovnih aktivnosti Ministarstva pravde.

Resorsno ministartsvo je prošle godine izdvojilo skoro dva miliona dinara za adaptaciju kancelarija Osnovnog suda. Okrečeno je 50 prostorija, kupljeno 29 klima uređaja, osam bicikala za dostavljače kako bi se poboljšao njihov rad. Slavica Jelača je obišla kancelarije sudija, računovodstva, pisarnice, prijemnu kancelariju, istakavši da su smeštajni uslovi dobri, prostorije čiste i uredne, kvalitetno sređene, i pohvalila je što su sve okrečene jednom bojom, kao i to da su kancelarije prostrane.

IMG_20180319_115304
Zlatoje Ankić, Slavica Jelača i Biljana Martinović

– Na održanom sastanku u Vrhovnom kasacionom sudu sa svim predsednicima sudova gde se govorilo o godišnjem izveštaju o radu sudova, istaknuto je da su rezultati Osnovnog suda u Zrenjaninu dobri i da se zaposleni u ovom sudu na čelu sa predsednikom Zlatojem Ankićem ophode kao pravi domaćini prema zgradi, što je dodatni razlog moje posete – navela je Jelača i dodala da zgrade pravosudnih organa u Vojvodini imaju bolji domaćinski odnos u odnosu na ostali deo Srbije.

Prema rečima Zlatoja Ankića, predsednika Osnovnog suda, osim obilaska prostorija, sa pomoćnicom ministra pravde je dogovoreno o nabavkama za ovu godinu.

– Dogovorili smo se da ostatak kancelarija klimatizujemo, a potrebno nam je još desetak klima. Nakon krečenja, na redu je sređivanje parketa, trebalo bi da nabavimo tepihe, da promenimo zavese u određenim prostorijama, a imaćemo i podršku Ministartsva pravde za nabavku IT opreme, jer imamo dosta zastarelih kompjutera – naveo je Ankić.

IMG_20180319_113254

Takođe, postignut je dogovor oko sređivanja zgrade u Opštini Sečanj, gde Osnovni sud ima svoju kancelariju za prijem. Zlatoje Ankić je istakao da će kancelarija raditi do imenovanja javnog beležnika. Obilasku je prisustvovala i Biljana Martinović, predsednica Višeg suda u Zrenjaninu.

I.I.

Foto: Arhiva Osnovnog suda

Opširnije u štampanom izdanju