OVOG VIKENDA U VEĆINI ZRENjANINSKIH SELA

Biraju se nova rukovodstva
U nedelju, 4. decembra, u većini seoskih mesnih zajednica na području Zrenjanina biće održani izbori za savete i nadzorne odbore. Tako u Botošu za sedam mesta u Savetu konkuriše 11 kandidata, dok su na listi za Nadzorni odbor tri imena, koliko se članova i bira. Dosadašnji, uspešni predsednik Saveta Branislav Lazić ponovo je na listi.
Na listi kandidata za novi Savet MZ Knićanin je devet imena, a bira se sedam članova. Kao i u ostalim mestima, Nadzorni odbor imaće tri člana. Kako kaže sekretar Mesne zajednice Srboljub Stojković, stranački sastav liste kandidata je šarolik. Savet Mesne zajednice Klek, koji izuzetno uspešno „odrađuje” treći mandat u skoro neizmenjenom sastavu, sačuvaće okosnicu koja je do sada uradila mnogo toga (komunalna izgradnja, završetak crkve), ali će pretrpeti neke izmene, saznajemo od predsednika Gorana Stajića.
– Mi u Čenti imamo listu koja jeste višestranačka, dakle biće to jedno malo odmeravanja snaga političkih stranaka. Ipak, izostaće „visoka” politika, pre bih listu mogao nazvao lokalpatriotskom. Od osam kandidata bira se sedam članova Saveta – kaže Darko Martinov, predsednik Saveta MZ Čenta, takođe kandidat za novi sastav.
Martinov veli kako nije neophodno da na izbore izađe većina građana sa biračkim pravom. Iskustvo govori da ih izađe 500 do 600, što je četvrtina njihovog ukupnog broja.
Za sedam mesta u Savetu Mesne zajednice kandidovano je 12 stanovnika Farkaždina, saznajemo od sekretara MZ Vladimira Bokinca. On kaže da su na listi aktivisti SNS, LSV i nešto nestranačkih ljudi. Dosadašnji predsednik Saveta Vasilije Jovanov ponovo se kandidovao.
Savet Mesne zajednice Lukićevo imaće 11 članova, koliko je i imena na listi.
– Iako smo veoma zadovoljni radom starog sastava, promena će biti dosta – govori jedan od starih članova Saveta, Slađan Purković. Raspisivanje referenduma za novi samodoprinos biće među prioritetnim poslovima „osveženog” Saveta.
– U Tarašu verujemo da će novi sastav Saveta uspešno nastaviti ranije započete aktivnosti. Tu mislim na izgradnju savremenog puta prema Kumanu dužine šest i po kilometara, čime bi se bitno skratilo putovanje prema Novom Bečeju i dalje – ka Kikindi i Subotici. Neprihvatljvo je da se u Taraš može doći i iz njega otići – samo na jedan način – preko Zrenjanina – ističe Slobodan Marovac, član Saveta MZ banatskog „sela roda”.

MELENCI – ZA SAVET 18 KANDITATA
Melenčani će prekosutra birati devet članova Saveta MZ i tri člana Nadzornog odbora. Prema rečima Vanje Nadlačkog, aktuelnog predsednika, za Savet ima 18 kandidata, dok je za Nadzorni odbor dva više od broja mesta. Pravo glasa ima 5.045 meštana.
I. I.

EČKA – KONKURENCIJA ŽESTOKA
Zainteresovanost žitelja Ečke da uđu u rukovodstvo sela veća je nego što je to, na primer, slučaj u Aradcu. Na spisku kandidata za savet tamošnje mesne zajednice nalazi se 14 meštana: Marinel Mendrea, Andrija Šojić, Kristijan Kadarjan, Nela Livija Brenda, Josif Dan, Petru Bukacel, Milivoje Petrov, Vladimir Nadaški, Peđa Boljević, Dragoslav Jovanović, zatim Nikola Vukas, Mikica Štulina, Nenad Šuvak, kao i Dejan Golijan.
Na spisku kandidata za članove Nadzornog odbora u tom mestu su Milenko Simeunović, Radovan Štiglic i Ivan Ivanović.
S.K.

ARADAC – I PREDSEDNICI NA LISTI
Kandidati za članove Saveta Mesne zajednice Aradac su Ranko Jovanov (koji trenutno vrši funkciju predsednika Saveta MZ Aradac), zatim Adam Gal, Milorad Kurjakov, Danko Đokić, Radislava Petraš, Anka Goda, Marko Trivunović kao i Pavel Kokavski i Dejan Rakić. Na listi za Nadzorni odbor su dosadašnji predsednik Saveta Nikola Josimov, zatim Srđan Popov i Igor Simić.
S.K.

M. S-n.