POGONI „ESEKSA”, NEDAVNO OTVORENI U ZRENjANINU, USKORO KREĆU U PROIZVODNI PROGRAM

Magnetna bakarna žica za ceo svet

Kompanija „Eseks Jurop” (Essex Europe), lider na evropskom tržištu magnetne žice, od jeseni započinje proizvodnju u svom zrenjaninskom postrojenju. Fabrika u industrijskoj zoni „Jugostok – Ečka”, u Srbiji registrovana kao „Eseks Balkan”, prva je fabrika ove kompanije na teritoriji istočne Evrope. Zauzima 15.000 kvadratnih metara, a biće fokusirana na proizvodnju bakarne žice. Postrojenjem će upravljati domaći stručnjaci, a do 2023. biće otvoreno 160 radnih mesta, kažu u „Eseksu”.
Fabrika će biti opremljena vrhunskom opremom sa ciljem dostizanja najviših standarda kvaliteta i omogućavanja razvoja i primene koncepta Industrija 4.0 u Srbiji, a koji podrazumeva upotrebu digitalnih tehnologija u proizvodnom procesu, navodi se u ovonedeljnom saopštenju.
Kompanija „Eseks Jurop” evropska je podružnica „Superior Eseks” sa sedištem u Atlanti, SAD. Proizvodni kapaciteti ove kompanije obuhvataju postrojenja u devet država na tri kontinenta, uključujući fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, a sada i u Srbiji.
L. Z.