POKLON: Zdanje u Jevrejskoj ustupljeno gradu

Direkcija za mere i dragocene metale Ministarstva privrede ustupila je na korišćenje Gradu Zrenjaninu zdanje u Jevrejskoj ulici, a prema najavama iz gradske uprave, već se zna koje službe će biti premeštene u nove prostorije. No, ta informacija još neće biti objavljena.

zgrada za plemenite metale 001
– Ove godine reorganizovaćemo gradsku upravu, hoćemo da se približimo građanima, da naše službe budu pristupačnije. Hoćemo i da renoviramo Gradsku kuću i to je stvorilo zagušenje u funkcionisanju. Ova ponuda Ministarstva privrede je dobrodošla – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posle potpisivanja ugovora.
Ugovor je potpisan u utorak, 28. marta. Kako je objasnio v.d. direktora pomenute Direkcije Čedomir Belić, ona ne može da poveća broj radnika, ali može da popuni prostorije.
– Zgrada je izgrađena 2002. godine, moderna je, velika, urađena po svim evropskim standardima. Od oko 500 kvadrata, koliko ima zdanje, mi bismo lokalnoj samoupravi ustupili 400 kvadratnih metara. Smatramo da gradskoj upravi treba više prostorija za rad, pa je ovo odlično rešenje – naveo je Belić.

zgrada za plemenite metale 003
Direkcija za mere i dragocene metale, bivši Zavod za mere i dragocene metale, vrši nadzor na merilima koja su u upotrebi svakodnevno (vage, električna brojila, taksimeri i ostalo). Zato Direkcija u svakom regionu ima zaposlene. Međutim, tamo sada radi samo troje ljudi.
S. K.