POTPISAN UGOVOR U GRADSKOJ KUĆI: Kompanija „Gomeks” sponzor pozorišnog Festivala

Generalni direktor i vlasnik zrenjaninske Kompanije „Gomeks” Goran Kovačević i direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” Ivan Francuski potpisali su u juče ugovor u Multimedijalnoj sali gradske kuće Ugovor o sponzorstvu 68. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji se održava od 23. do 29. aprila.

Potpisivanju Ugovora je prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Održavanje Festivala veoma je značajno za naš grad, posebno kada znamo da smo posle sedam godina uspeli da ga vratimo u naše Pozorište. Iz Gradskog budžeta izdvajamo značajna sredstva za funkcionisanje ustanova kulture i kulture uopšte, više od 360 miliona godišnje. To je, zapravo oko 8,5 odsto ukupnog budžeta, a time može da se pohvali malo koji grad. Zajedno sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom za kulturu realizujemo dva velika projekta: renoviranje u pozorištu, a rešavamo i probleme u muzeju i u pripremi je još nekoliko projekata za naredni period – kazao je gradonačelnik.

Prema rečima Ivana Francuskog, direktora Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, zahvaljujući Gradu i Kompaniji „Gomeks”, Pozorište spremno dočekuje Festival.

Zrenjanin je jedan od malobrojnih gradova koji ima ovakvo Pozorište – rekao je Goran Kovačević i dodao: – Veoma je bitno da imamo ovaj Festival, a cilj nam je da privučemo ljude u Pozorište. Već nekoliko godina unazad pomažemo Pozorište, kako bi ono bolje funkcionisalo i naša uloga jeste da ono bude što bolje i da je u njemu što više publike.


B. Jajić

pozoriste (1)