PROSLAVA SVETOG SAVE U EKONOMSKOJ ŠKOLI: Dvadeset ikona na dar

– Dobrotvorna organizacija „Svetosavlje“ je ove godine opredelila 120 ikona sa likom Svetog Save za Gimnaziju, Ekonomsku školu „Jovan Trajković“ i Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“. Kao bivši đak Ekonomske škole, došao sam da im uručim 20 ikona koje smo osveštali u hramu Svetog Đorđa u Žitištu i da zajedno proslavimo školsku slavu, kako bismo se podsetili na sve ono što je Sveti Sava utemeljio za razvoj naše duhovnosti – istakao je Budimir Jovanović, predsednik Dobrotvorne organizacije „Svetosavlje“ danas u fiskulturnoj sali Ekonomske škole.

Kako je rekao, svaka od ikona nalaziće se u učionicama i kabinetima škole, kako bi učenike i zaposlene lik Svetog Save asocirao na najvažnije vrednosti, koje naše društvo treba da primeni, a da karakteri mladih ljudi budu u skladu sa onim najvrednijim.

Direktorka škole Dragoslava Golušin navela je da od prošle godine slavu škole proslavljaju na drugačiji način, tako što učenike i profesore nagrađuju za postignut uspeh.

Slavski obred održao je otac Miodrag Stojanović, a kumovi slave bili su roditelji učenika ove škole. Učenici prvog razreda ekonomskog i pravnog smera recitovali su tekstove o životu prvog srpskog svetitelja i otpevali su himnu Svetom Savi uz muzičku pratnju Marka Pejčića, profesora muzičkog . Prigodan program osmislila je profesorka književnosti Mirjana Kralj.

I. I.

Foto: Jovan Njegović Drndak

Sv sava Ekonomska skola (1) Sv sava Ekonomska skola (3)