RADIONICE U BIBLIOTECI: „Od kartona cela vasiona“

U velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” u subotu, 25. marta od 11 časova održaće se peta radionica iz ciklusa „Od kartona cela vasiona”.
Sledeći osnovnu zamisao autora radionica, zrenjaninskog glumca-lutaka Jovana Carana, radionice su prilika da deca svih uzrasta, uz asistenciju odraslih, savladaju tehnike kreiranja 3D modela, knjiga-iskakalica i stvaraju neobične svetove od kartona i papira. Maštom oblikovani svetovi, potom, pružaju mogućnost za lepše igranje kod kuće, pa i za stvaranje sopstvenog pozorišta.
Organizatori radionica, Jovan Caran i bibliotekari gradske biblioteke, konstatovali su da je interesovanje za kreativna druženja u biblioteci zaista veliko, što potvrđuje i činjenica da je na četvrtoj radionici učestvovalo više od 40 mališana uz jednog ili dvoje odraslih pratilaca.
Na poslednjoj radionici, u znak pozdrava proleću, učesnici su pravili rode, dok su na prethodnim, takođe odlično posećenim druženjima savladali izradu: kućice, dvorca, žabe, univerzalnih čestitki, psa. Uz kreiranje pomenutih modela, radionice prate i preporuke knjiga koje su u vezi sa temom, kao i podsticaj da deca ispričaju/smisle svoju priču o onome što su napravila.
Radionice su besplatne, deca svih uzrasta mogu učestvovati uz pratnju odrasle osobe, a sav potreban materijal obezbedile su biblioteka i knjižara „Birooprema“.

2-biblioteka2 2-plakat crop