RADOST NA TRGU: Dečji festival okupio brojne učesnike i posetioce

Dečiji festival humano-zabavnog karaktera „Uskršnje jaje”, koje organizuje Udruženje „Vratimo deci radost u pokretu” pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina uz podršku generalnog sponzora, kompanije „Gomeks“ i još 65 sponzora, održan je danas na glavnom zrenjaninskom Trgu. Naši najmlađi sugrađani, radošću i ljubavlju, ispunili su naša srca u susret Vaskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku.

 

IMG_2153 .

Manifestaciju je, po tradiciji, otvorio Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, poželevši svima srećan praznik i zahvalivši se organizatorkama Udruženja, Sanji Milojević i Slobodanki Stevanović. Učesnicima i posetiocima obratila se i dr Snežana Lakićević koja je rekla da je za nju praznik uvek kada dođe u rodni grad Zrenjanin, kao i proslavljeni plivač Ivan Lenđer, a sa decom se družio i muzičar Nemanja Stojšić.

Pošto je Festival imao i humanitarni karakter, sa bine su se obratili Ivana Žužić, majka malog Ogija, i Zoran Martinov, Udruženje „Čep za hendikep“. Ulaz na festival bio je plastični čep. Kako je rečeno, mali Ogi je dobio u međuvremenu kolica, tako da će čepovi biti usmereni u nabavku pomagala za jedno teško obolelo dete u Beogradu.

DSCN6915

U predivnom banatskom ambijentu i neobične uskršnje šume sa velikim jajima, mališane su najpre obradovali bajkeri, a potom su počela takmičenja, kreativne radionice, izložba dečjh radova na temu Uskrsa, dečji vašar, mladi sportisti su predstavljali svoje klubove… Na glavnoj bini program je otvorio Crkveni hor „Sveti Arhangel Mihajlo“, horovi, pevačke grupe, kulturno-umetnička društva, plesne grupe, sportisti, volonteri Crvenog krsta, a pesničku reč kazivale su Branka Jajić i Draginja Milović, kao i polaznici škole engleskog jezika. Prvi put su učestvovali i gosti van Zrenjanina, iz Jankovog Mosta – „Lumina“, Kleka, „Livađanke“ iz  Aleksandrova, Banatskog Karađorđeva – Devojačka pevačka grupa, Melenaca – hor „Sveta majka Angelina Srpska“.

IMG_2351 .

Dodeljene su i nagrade za najlepši crtež i najlepše ukrašeno jaje. Svako dete je dobilo prigodan poklon pažnje. Fondacija Saša Marčeta je poklonila 2.100 dečjih knjiga.

Bilo je više od 200 učesnika i, prema prvim procenama organizatora, oko pet hiljada učesnika i posetilaca.

M.Bečejac

Foto: Ivan Pančić

DSCN6901

DSCN6884

IMG_2445 .

DSCN6898

DSCN6881

DSCN6882