RVAČI PROLETERA I PROŠLE GODINE SU DOMINIRALI NA DOMAĆIM STRUNjAČAMA

Ekipa najbolja u Srbiji, Viktor okićen medaljama
Kada je januara prošle godine Spartak iz redova zrenjaninskog Proletera (koji je tada bio petostruki uzasopni prvak Srbije) u Suboticu vratio Davora Štefaneka i Dejana Franjkovića i uz njih angažovao još svetski poznatog asa Aleksandra Maksimovića, mnogi su pomislili da je došao kraj dominaciji kluba iz grada na obalama Begeja. No, nisu tako razmišljali vredni poslenici Proletera koji su i dalje verovali da sve željeno, planirano i zacrtano može da se ostvari.
– Nismo se unapred predali, nismo odustali od svojih ambicija, verovali smo u svoju snagu i to nam se isplatilo. U 2016. godini osvojili smo seniorski Kup Srbije, potom smo, šesti put zaredom, odbranili titulu i pokazali da smo najbolja ekipa u Srbiji. Osim toga, na prvom ekipnom šampionatu sveta zauzeli smo osmo mesto. Ponosni smo i na uspehe pojedinaca. Viktor Nemeš je osvojio srebrnu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope, zauzeo je osmu poziciju na Olimpijskim igrama i uzeo zlato na masters turniru u Bakuu. Mate Nemeš je došao do bronze na prvenstvu Evrope za rvače do 23 godine. Ako tome dodamo da je škola rvanja našeg kluba najbolja u Srbiji, onda možemo slobodno da za 2016. godinu kažemo da je bila veoma uspešna i da je klupska riznica značajno obogaćena novim medaljama, peharima i trofejima. Takvim dostignućima ne može da se pohvali mnogo klubova u Srbiji – ističe trener Vojislav Trajković.
Proleter je vrhunski organizovan, tačno se zna ko šta radi i za šta je odgovoran, klub je finansijski stabilan, ima izuzetne uslove za rad. Zato i ne čude odlični rezultati. Oni nisu posledica improvizacije, već odličnog sistema u kojem se ništa ne događa slučajno.
– I ove godine ciljevi i ambicije su nam visoki. Tokom januara počinje prelazni rok koji može da donese određene promene u ekipi, ali mi računamo da u Proleteru ostaju Kristijan Fris i braća Mate i Viktor Nemeš, kao i na mlade Sebastijana Kolompara, Gorana Sremca, Valentina Čabija i Borisa Petrušića. Ideja nam je da uskoro veći deo ekipe čine rvači iz našeg podmlatka. Ne odričemo se ni plana da osvojimo sedmu titulu zaredom, a želimo i da ponovo učestvujemo na ekipnom prvenstvu sveta. Hoćemo i da osvojimo još mnogo pojedinačnih titula na domaćim i svetskim takmičenjima – kaže Vojislav Trajković
G. NOVAKOVIĆ

47-1-b-kristjan-frisc