SAOPŠTENJE IZ „SINERTEKA” – Dogovoren probni rad Fabrike vode

Iz beogradskog „Sinerteka” (Synertech), sa mejl adrese Lane Obradović Gačić, marketing menadžera istoimene firme u vlasništvu Nenada Obradovića, danas u podne redakciji lista „Zrenjanin” dostavljeno je saopštenje sa molbom da ga u celini objavi.

– Dana 23. maja 2018. godine održan je zajednički sastanak predstavnika investitora, Grada Zrenjanina, banke davaoca kredita i Vlade RS, povodom rešenja problema početka rada fabrike vode u Zrenjaninu. Svi učesnici sastanka su se složili sa modelom rešavanja problema, i nastojaće da uz razumevanje i podršku banke omoguće da Fabrika u što kraćem roku započne sa probnim radom, a kasnije i sa redovnim poslovanjem. U fazi probnog rada fabrike utvrđivaće se i podešavati svi parametri potrebni za ispravan rad fabrike. Nakon isteka perioda probnog rada, pod uslovom da fabrika ispunjava parametre, realizovaće se kupoprodaja pod uslovima koje u toku probnog rada dogovore investitor i budući kupac. Najoštrije demantujemo sve neistinite informacije da fabrika ima polovnu opremu, da investitor naplaćuje penale od Grada, da fabrike nije uspela da prečisti vodu na način kako je ugovoreno i slične neistine. Grad Zrenjanin nije u fabriku uložio niti jedan dinar, nikakvi penali nisu ni traženi niti se plaćaju, a oprema je potpuno nova nabavljena posebno za ovu fabriku od svetski renomiranih proizvodjača – kaže se u saopštenju koje je potpisano sa “Konzorcijum Gruppo Zilio Spa, Gruppo Zilio Synertech d.o.o.”, a koje je medijima upućeno nakon protestnog okupljanja ispred Gradske kuće, a u organizaciji Građanske inicijative „Zajedno za vodu”.