SARADNJA SA FAKULTETOM ZA SPORT: Rukometaši „Proletera“ slušali stručno predavanje

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i dekanka Fakulteta za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla” u Beogradu, prof. dr Ivanka Gajić, potpisali su danas sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i ovog fakulteta. Kako je rečeno, Zrenjanin ima potpisane sporazume sa mnogim državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama.

sport (5)sport (6)

– Naš cilj je da u Zrenjaninu studira 5.000 akademskih građana, i trudimo se da za to stvorimo uslove – rekao je Janjić.

Prof. dr Ivanka Gajić je rekla da Univerzitet „Union – Nikola Tesla“ ima više od 80 ugovora o saradnji sa gradskim sportskim savezima, medijskim kućama i srodnim visokoobrazovnim institucijama, a krug svojih partnera širi dalje, što potvrđuje i saradnja sa Gradom Zrenjaninom.

sport (10)

– Zrenjanin je sportski grad. Naš fakultet je visoko pozicioniran u sistemu obrazovanja, čemu doprinose i dobri studenti i dobri profesori. Školujemo, između ostalih, i profesionalne trenere, kao i sportske novinare – rekla je dr Gajić.

Potpisivanju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, kao i pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić i Vukosava Đapić Atanacković, sekretarka gradskog Sportskog saveza.

U Multimedijalnoj sali gradske kuće, potpisan je i sporazum o saradnji između Fakulteta za sport i Rukometnog kluba Proleter” Zrenjanin. Potpise na sporazum su stavili dekanka dr Ivanka Gajić i prvi čovek RK Proleter” Dragan Božjak.

Božjak je rekao da uprava nastoji da Klub vrati na stare staze slave i da je načinjen program razvoja od 2018. do 2028. godine, uz finansijski program i akcioni plan.

Stručno predavanje na temu razvoja sporta održao je doc. dr Dragan Atanasov.

M. B.

sport (9) sport (8)