Stankovići dobili od Grada Zrenjanina sedišta za bebe

Sandra i Nebojša Stanković iz Orlovata, ponosni roditelji trojki (Jovane, Anđele i Teodore) dobili su od Grada Zrenjanina na poklon tri bezbednosna dečja sedišta za automobil. Ovaj poklon je ujedno i najava čelnika Zrenjanina za dodelu 60 besplatnih sedišta za novorođenčad u ovoj godini.

Sandra i Nebojša u su septembru dobili trojke, a kažu da će im sedišta biti veoma korisna jer svakog meseca moraju da idu na redovne preglede u Novi Sad. Bebe su rođene prevremeno, bile su u inkubatoru, tako da svakog meseca imaju preglede kod različitih stručnjaka. Roditelji priznaju da su bili šokirani kada su saznali da će dobiti umesto jedne – tri bebe.

– Najpre su nam rekli da očekujemo dete, a onda su nam, u 12. nedelji, nakon snimka na ultrazvuku rekli da su trojke. Moj suprug nije bio tu, radio je u inostranstvu, pa kada je saznao, mislio je da se šalim sa njim – priča Sandra, majka trojki. Kaže da bi želeli da dobiju i sina.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić opisuje ovaj poklon kao simboličan i dodaje da je novčana naknada za prvorođeno dete veća nego ranije i sada iznosi 50.000 dinara. Novorođenčad dobijaju automobilska dečja sedišta kao poklon zahvaljujući Gradu Zrenjaninu i Savetu za bezbednost u saobraćaju.

S.K.