U REGISTAR UPISANO VIŠE OD POLOVINE STAMBENIH ZAJEDNICA

Od 12. februara Komunalna policija na terenu po gradu
Nakon što je produžen rok za registraciju, veliki broj zgrada i dalje je u postupku da se upiše u registar Gradske uprave. Od oko 400 stambenih zajednica, koliko se procenjuje da ih ima u gradu, do prvog marta registrovano je ukupno 256, navodi najnovije podatke zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Od toga, gotovo polovina zgrada ima profesionalnog upravnika, a polovina je za upravnika izabrala nekog od komšija:
– 132 stambene zajednice registrovali su profesionalni upravnici, a 125 oni upravnici iz „redova” komšija. Još 76 stambenih zajednica je podnelo zahtev i oni su u postupku registracije – navodi Santovac.
On dodaje da je od 12. februara na terenu i Komunalna policija, koja neregistrovanim zgradama sačinjava zapisnike sa rokom za registraciju, koji se ističu na ulazu ili na oglasnoj tabli zgrade. Ako stanari to ne obave, sledi dodatni rok da se registruje stambena zajednica, a ako se ni tada to ne uradi, komunalna inspekcija podnosi prijavu da se uvede prinudna uprava u zgradu.
Naknada za rad prinudnog profesionalnog upravnika znatno je veća od one koja se plaća za rad dobrovoljno izabranih profesionalnih upravnika.

M.M.