UDRUŽENJE „PETROVGRAD“: Zalažemo se za demokratsko sučeljavanje mišljenja

– Neprijatno smo iznenađeni reakcijama pojedinih javnih ličnosti na našu inicijativu u ovoj javnoj raspravi oko naziva grada. Udruženju „Petrovgrad“ upućene su i mnoge uvrede, a napadi su intenzivirani poslednjih dana, mada naša kampanja traje još od novembra prošle godine – naveo je danas na konferenciji za novinare predsednik udruženja „Petrovgrad“ Budimir Jovanović.

On je dodao da se članovi udruženja „Petrovgrad“ ne osećaju odgovornim da su svojom inicijativom o promeni imena grada izazvali rasprave i podele među stanovništvom grada. Dodao je da se oni zalažu za sučeljavanje mišljenja u demokratskom duhu i da je javna rasprava jedini demokratski način za to. – Ljudi treba sami da rasuđuju na osnovu činjenica. Mi ćemo intenzivirati aktivnosti udruženja „Petrovgrad“ kako se bude približavala 100. godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Srbiji – naveo je Jovanović.

On je takođe istakao da je onlajn peticiju „Pomozite Petrovgradu da vrati svoje ime“ do sada potpisalo 3.178 ljudi, od kojih je većina iz Zrenjanina.

Na konferenciji su svoju podršku inicijativi za promenu imena grada u Petrovgrad pružili i pomoćnik direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“za medicinske poslove, obrazovanje i naučno-istraživački rad dr Vladimir Arbutinov, rvački trener, sudija i nekadašnji reprezentativac Vojislav Tabački, direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković i docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu dr Dejan Molnar.

M.M.

Foto: J. Njegović Drndak

petrovgrad (6)

petrovgrad (2)

petrovgrad (9)