USPEŠNI PILOTI MLADEN DRAGIĆ I NEMANJA IVANOVIĆ NE ZABORAVLJAJU RODNI GRAD

U AK „Zrenjanin” prvi put smo zamahali krilima

Iako su pilotske karijere započeli pre nešto više od 20 godina, letovi koje su obavljali poslednjih sedmica za zrenjaninske pilote Mladena Dragića i Nemanju Ivanovića imaju poseban značaj. Naime, kao piloti nacionalne kompanije „Er Srbija” u toku vanrednog stanja učestvovali su u dovoženju sugrađanja „zarobljenih” na aerodromima u inostranstvu, kao i neophodne medicinske opreme iz Kine.
Činjenica da su se baš dvojica Zrenjaninaca našla u ovoj specifičnoj, ozbiljnoj profesiji, a naročito u ovakvim okolnostima, nije slučajnost jer naš grad jeste istinska kolevka vazduhoplovaca na ovim prostorima, ponosno ističu Mladen Dragić i Nemanja Ivanović.
Obojica su kapetan-instruktori u nacionalnoj aviokompaniji „Er Srbija”, a prešli su istovetan obrazovni i profesionalan put. Karijere su započeli devedestih godina prošlog veka u Aeroklubu (AK) „Zrenjanin” kao piloti jedrilica. Potom su završili master studije, stekavši zvanje saobraćajnog inženjera vazduhoplovnog smera. Radili su kao instruktori letenja za sve tipove obuka, a takođe su bili kapetani u nacionalnoj aviokompaniji Crne Gore „Montenegro erlajns”.
– Letovi tokom vanrednog stanja imaju posebnu ulogu u karijeri, kako s aspekta odgovornosti, tako i emotivno jer je zaista velika čast biti u prilici da pomogneš svom narodu i državi u ovako složenim okolnostima usled pandemije virusa. Takođe, letovi za Kinu bili su i profesionalni izazov zbog složenosti u pogledu pripreme i lične izdržljivosti – navode Mladen Dragić i Nemanja Ivanović.
Milana Maričić

Opširnije u štampanom izdanju