VESELO I RASPEVANO ,,BUĐENJE PROLEĆA“: Najlepša slika poslata sa glavnog gradskog trga 

Naši najmlađi sugrađani uspeli su da izmame sunce i ptice da im se pridruže kako bi uz pesmu, ples i radosnu igru probudili najlepše godišnje doba – proleće. Zrenjaninski glavni trg se danas šarenio od raznobojnih kostima u koje su deca bila obučena. Mogli smo videti članove baletskih škola u svojim prepoznatljivim haljinama, kulturno-umetnička društva u nošnjama, najmlađe učesnike iz škola i vrtića kojima radosni dečiji osmesi nisu silazili sa lica.

Manifestaciju ,,Buđenje proleća“ organizovao je Kulturni centar, Turistička organizacija i Grad Zrenjanin. Generalni sponzor je kompanija Persu.

Učestvovao je rekordan broj učesnika,njih 530, a među njima su Gradski dečji hor Kulturnog centra, Baletska škola ,,Dimitrije Parlić“ iz Pančeva sa odeljenjem u Zrenjaninu, Osnovna i srednja škola ,,9.maj“, Gimnastičko-plesni klub ,,Fri dens“ (Free dance) , Muzičko zabavište ,,Sanjalice“ , Plesni centar Zrenjanin, Centar za očuvanje tradicije ,,Moja sosa“, Pop rok hor ,,Super nova“, Kulturni centar ,,Svetozar Marković“, kao i učenici iz Osnovne škole ,,Đura Jakšić“.

Program su vodile učenice osnovnih škola Ivana Vukić i Iva Krčmarov. Mališanima se na bini pridružio i gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janiić.

– Mislim da nema lepše slike našeg grada od ove danas. Trg je pun dece koja su naš najveći i najlepši ukras. Želim da ova manifestacija nastavi da se održava svake godine i da se okupljamo u što većem broju – izjavio je Janjić.

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić istakao je da ove godine ima najviše učesnika i zahvalio se svim balerinama, članovima horova, KUD-ova, vrtićima i školama čija deca su učestvovala u ovom zanimljivom programu i istakao da će se Grad truditi da organizuje još manifestacija za naše najmlađe sugrađane.

Na trgu smo mogli sresti klovnove i animatore, a za decu su bili postavljeni tobogani i tramboline. Veoma interesantan i zanimljiv je bio i ,,Balon šou“ kada je Trg bio ispunjen balonima od sapunice na radost najmlađih.

Prenosimo vam delić atmosfere kroz galeriju slika fotoreportera Ivana Pančića.

M.Malbaški

DSC_3023 . DSC_4559 . DSC_4558 . DSC_4431 . DSC_4375 . DSC_4196 . DSC_3989 . DSC_3935 . DSC_3715 . DSC_3553 . DSC_3513 . DSC_3482 . DSC_3377 . DSC_3370 . DSC_3258 . DSC_3193 . DSC_3161 . DSC_3093 . (1)