ZA MEČ FED KUPA U ZRENJANINU – Gradonačelnik odredio redosled

Aleksandra Krunić i Ešli Barti otvoriće duel Fed kupa između teniskih reprezentacija Srbije i Australije, odlučeno je žrebom danas u Gradskoj kući. Meč počinje u 13 časova u subotu u Kristalnoj dvorani, a nakon toga sledi duel drugonominovane igračice našeg tima Ivane Jorović sa prvim reketom australijskog tima Darijom Gavrilovom. Drugi dan takmičenja, u nedelju, 23. aprila, počeće mečom Krunićeve i Gavrilove, zatim igraju Jorovićeva i Barti. Istog dana bi trebalo da se odigra i meč dubla, a selektorke Tatjana Ječmenica Jevtić i Ališa Molik izabrale su parove koje čine Aleksandra Krunić i Nina Stojanović i Ešli Barti i Kejsi Delakva.

20170421 tenis drugi subotnji par jorovicTeniserke oba tima u Baroknoj sali dočekane su aplauzom, igračice su predstavljene, a onda su se prisutnima obratili i zvaničnici. Zvaničnost i formalnost ceremonije razbila je nasmejana Aleksandra Krunić, kada se pozdravljavala sa teniserkama Australije – najpre su se ona i Ešli Barti umesto uobičajenog blagog rukovanja, uz širok zamah ruku „muški“ pozdravile, a potom se i srdačno zagrlila sa Darijom Gavrilovom, koju dobro poznaje iz dana dok su obe trenirale u Rusiji. I ostale devojke iz oba tima bile su prilično opuštene, povremeno ćaskajući i smejući se.

20170421 tenis ivlacenje parovaNajnovija članica našeg Fed kup tima, nekadašnja sugrađanka Dejana Radanović objasnila je da, srećom, nije morala da prođe kroz „inicijaciju u tim“, kojom članovi naše muške Dejvis kup reprezentacije dočekuju novajlije: – Ništa posebno, imala sam samo govor na svečanoj večeri, ali naše dame su dobre, tako da nije bilo posebnih zahteva – rekla je ona, smejući se, na šta je Aleksandra Krunić dobacila: – Dobra ideja!

20170421 tenis ivlacenje parova22Aleksandra je rekla i da se ne oseća kao najstarija i najiskusnija igračica u timu: – Mi smo prošle zajedno kroz dosta mečeva u Fed kupu i nemamo „predvodnike“ tima, svi za jednog, jedan za sve. Ni ja baš nemam toliko iskustva, sve smo relativno nove i na VTA turu i u Fed kupu. Ali ipak sam imala dosta iskustva jer sam godinama sedela na klupi zato što su Ana i Jelena igrale, tako da sam kupila druga iskustva – kazala je ona, nasmejavši sve prisutne.

20170421 tenis ivlacenje parova11Dobra atmosfera vlada i u australijskom timu, koji će današnji dan iskoristiti za lakši trening, opuštanje i gledanje filmova, kaže Darija Gavrilova. Kejsi Delakva, gren slem šampionka u dublu, imala je malo problema oko izgovora našeg grada, ali ističe da se ovde oseća prijatno: – Drago nam je da smo došle na neko novo mesto, ovo mi je prva poseta Srbiji. Uživale smo i u srpskoj kuhinji i lepo smo dočekane – rekla je ona.

Ceremoniji žreba između ostalog su prisustvovali predstavnik Svetske teniske federacije, predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović, sudija supervizor, a gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izvukao je tenisku lopticu sa imenom Krunićeve I tako odredio redosled nastupa teniserki u Kristalnoj dvorani.

Milana Maričić