Zagarantovan provod, uz minimalne troškove!

Piše: Dalibor Bubnjević

U Zrenjaninu će na svečan način biti dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru! Gradski oci su se ovog puta odlučili za kvalitetniju i povoljniju varijantu praznovanja nego što je to bilo ranije. Iz proračuna neće biti potrošeno na desetine hiljade evra za koje-kakve zvezde i zvezdice (za čije koncerte, inače, ne bi bilo prodato ni desetak karata). Zrenjanince će uveseljavati četiri autohtona tamburaška sastava.
Najpre će zasvirati legendarni „Melemi“, a slediće ih „Veseli tamburaši“ iz Novog Miloševa, „Obzorje na Tisi“ iz Novog Bečeja i „Ego“ bend. Reč je proverenim banatskim muzičarima uz čije tambure, begeše, harmonike i violine tokom cele godine uživa na hiljade sugrađana.
Za svaku pohvalu je postavljanje kućica na Trgu slobode i deljenje kuvanog vina, čaja i medenjaka. Meteorolozi su najavili otopljavanje od petka, pa se može očekivati dobar provod ispred Gradske kuće.
Navedeni doček tzv. srpske Nove godine treba da bude model ponašanja i za buduća trošenja budžetskih sredstva. Umesto rasipanja, potrebno je novac građana ulagati u postojeće kreativne industrije, jer se time postiže dvostruki efekat. Prvo, podržaće se ovdašnji umetnici. Drugo, novac će se „reciklirati“, jer će se trošiti tamo gde je i stvoren – u Banatu.