ZIMA STEŽE: NA STOVARIŠTIMA MINIMALNA KOLIČINA OGREVA

Rudnici za elektrane rade „25 sati dnevno”
Hladnoće koje su nastupile skoro posle Nove godine i koje „do daljeg” ne popuštaju, nisu ostavile stovarišta „Ogreva” u Zrenjaninu nijednog momenta bez ogrevnog materijala, uglja ili drva.
– Zadovoljni smo pristizanjem ogrevnog materijala s obzirom kakvi su vremenski uslovi i stanje na putevima – kaže Ivan Radin, izvršni direktor zrenjaninskog „Ogreva”. On napominje da stovarište dobija u kontinuitetu lignit iz Kovina, te da je samo u ponedeljak dopremljeno 50 tona ovog uglja.
– Prodaje se po nepromenjenoj ceni od 6.890 dinara za tonu. Pristiglo je i 26 tona odličnog, veoma traženog crnogorskog mrkog uglja „pljevlja”, čija je cena 12.990 dinara po toni. Isporučeno je i 25 tona bukovog briketa i oko osam tona sve traženijeg peleta. Moram reći da je ovo dopremljeno sve u pravi čas, jer je potražnja izuzetno velika – obaveštava nas izvršni direktor „Ogreva”.
Prema njegovim rečima, građani su se blagovremeno snabdeli ogrevnim materijalom, o čemu svedoči podatak da je promet u januaru za dvadesetak procenata veći u odnosu na prvi mesec 2016. godine. Pošto cene uglavnom nisu menjane, finansijski podatak odgovara i fizičkom porastu isporuka.
Na stovarištu „Ogreva” u Železničkoj ulici mogli su se i pred vikend, pre aktuelnih isporuka, kupiti briketi od uglja i drveta, po ceni od 19,80 odnosno 23,50 dinara za kilogram.

M. Stojin