ZRENJANIN: Takmičenje mladih programera

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović” iz Zrenjanina u subotu je održano opštinsko takmičenje u programiranju prema propozicijama Društva matematičara Srbije. Na takmičenju su učestvovali učenici petog, šestog i sedmog razreda, dok osmaci ove godine nisu iskazali želju, verovatno zbog zauzetosti pripremama za predstojeće maturske ispite.

Iako broj takmičara nije velik u odnosu na druge predmete, postignuti su odlični rezultati koji idu u prilog tvrdnji da je Zrenjanin budući centar IT industrije u kom će i ovi mladi programeri nesumnjivo naći svoje mesto.

U kategoriji 5. razreda, prvo mesto osvojio je Miroslav Dević iz OŠ „Dositej Obradović” iz Zrenjanina, 6. razreda, prvo mesto osvojio je Matija Stanišić iz OŠ „Dositej Obradović” Zrenjanin,7. razreda, prvo mesto podelili su Nađa Markov iz OŠ „Svetozar Marković Toza”, Elemira i Vuk Vujčin, OŠ „Đura Jakšić” iz Zrenjanina, drugo mesto zauzeo je Đorđe Krstić iz OŠ „Đura Jakšić” iz Zrenjanina a treće Aleksa Grubački iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” takođe iz Zrenjanina.Sledeći nivo ovog takmičenja je prvenstvo na nivou celog Srednjobanatskog okruga, koje će takođe biti održano u OŠ „Dositej Obradović”.

M.B.