ZRENjANINSKA PROMOCIJA: „Ukleta ljubav” Vukasan Kneževića

Promocija Vuksan KnezevicUkleta ljubav – zato što je ljubav zarobljena. U stvari, što je ta ljubav iskorišćena za borbu protiv unutrašnjeg neprijatelja. Dakle, ljubav, najlepše i najplemenitije osećanje koje čovek ima u sebi, u UDBI je iskorišćeno za obračun sa unutrašnjim neprijateljem, posebno informbirovcima.
Ovako naslov svog najnovijeg romana, trinaeste knjige, objašnjava naš sugrađanin Vuksan Knežević, književnik, golootočanin.
Izdavači, zrenjaninska „Agora” i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” predstavili su „Ukletu ljubav” i zrenjaninskoj publici, nakon nedavne promocije u Klubu književnika u Beogradu.
O romanu „Ukleta ljubav”, kao posebno vrednoj literaturi u čijoj je osnovi golootočko stradanje, ali i pobeda ljubavi, koja odoleva i ovovremenom zlu, uprkos što ju je ondašnja vlast zloupotrebljavala, govorili su Dragoljub Kojčić, direktor Zavoda za udžbenike, Nenad Šaponja, direktor Izdavačke kuće „Agora”, Zoran Slavić, književnik i kritičar i Milan Bjelogrlić, direktor Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, koji je bio i moderator promocije.
Promociju je pesmom obojila Mirjana Mladenović, a odlomke iz romana „Ukleta ljubav” je čitala mr Branka Jajić.