ZREPOK SA NOVINARIMA: Pogoršani uslovi poslovanja

Članice Zrenjaninskog poslovnog kruga – ZREPOK, ostvarile su prošle godine veći prihod nego prethodne, ali je njihova dobit znatno manja. Razlog su povećani troškovi u gotovo svim segmentima poslovanja. Neke od članica, poput „Gomeksa” i „BB trejda“, su povećale zaposlenost. Međutim, zapošljavanje je obimnije na području drugih gradova i opština, nego u Zrenjaninu.
Ovo je saopšteno danas na tradicionalnom poslovnom doručku koji je ZREPOK organizovao sa zrenjaninskim novinarima.
Kako je rečeno, osnovni razvojni prioriteti, Grada Zrernjanina, koji su postavljeni još pre osam godina, nisu ostvareni, izgradnja obilaznice, fabrika vode…
– Ekološki problemi ono su na šta gradske vlasti mogu da utiču, a u to spada i zaštita Begeja i završetak Begejske petlje. Begej ima velike potencijale, a mi u njega izlivamo kanalizaciju – istakao je direktor Kompanije „Jovanović” Budimir Jovanović. – Trebalo bi samo pogledati šta su od Begeja uradile naše komšije, ko je skoro bio u Temišvaru zna o čemu pričamo.
Prema rečima Steve Kočalke, predsednika ZREPOK – a, glavni problem u Zrenjaninu i naseljenim mestima jeste sve manji broj stanovnika.
– Zrenjanin u ovom trenutku ima najviše 75.000 stanovnika, skoro 20.000 manje nego pre deset godina – podseća Kočalka. – Građani se u velikom broju iseljavaju u veće gradove i u inostranstvo, a situacija u selima je poražavajuća. Nema ni razvoja, ni proizvodnje, ni obrazovanja, nema ničega ako nema stanovnika.
B. J.
Foto Jovan Njegović Drndak

zrepok 02_

zrepok 03_

zrepok 04_

zrepok 05_

zrepok 06_

zrepok 07_