INKLUZIVNI KAMP „ČARDAK 2018“: Sport, rekreacija, edukacija

Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ kao partner su uz pomoć Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizovali 11. po redu inkluzivni kamp. Održan je od 29. jula do 4. avgusta na Deliblatskoj peščari, u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“.

– Kamp je okupio četrdesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba „Zrenjanin“, školice sporta „Čigra“, gradske organizacije Crvenog Krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć MNRO iz Zrenjanina. Primarni cilj je bio uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne i edukativne aktivnosti. Kroz program inkluzivnih kampova do sada je prošlo 55 mladih sa smetnjama u razvoju, blizu 500 sportista i 20 volontera, a održano je više od 70 sportskih radionica i radionica veština – kaže Simo Salapura, organizator kampa.

Za brojne aktivnosti u kampu bili su zaduženi volonteri „Suncokreta“, Crvenog krsta i KK Zrenjanin: Jovana Kisić, Saška Prole, Izabela Prec, Milan Kordin i Zoran Jovin, a lekarski nadzor tokom kampa bio je poveren dr Ivanu Lukiću.