Institutul de Cultură a Românilor din Voivodina a organizat

Prezentarea a lucrărilor Coloniei de Artă

Institutul de Cultură a Românilor din Voivodina și Centrul Cultural din Zrenjanin, a organizat zilele acestea prezentarea/expoziția lucrărilor realizate la colonia de artă, realizată cu succes de Institutul de Cultură a Românilor din Voivodina în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, de mai mulți ani în șir. Expoziția a fost deschisă iar lucrările au fost expuse în Sala Mare a Centrului Cultural din Zrenianin. În cadrul expoziției au fost expuse, aproximativ 20 de lucrări a colaboratorilor, ale celor mai eminenți pictori din Voivodina și România.
Colonia de artă, tradițional organizată în fiecare an în perioada a 10 ani de activitate a Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, este rezultatul colaborării acestor două instituții care durează de mult timp. Scopul Coloniei de artă este colaborarea celor mai eminenți pictori din Voivodina și România, precum și crearea unei expoziții permanente ale Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina. Colonia de arte se organizează în fiecare an, în toamnă, pe diferite locații în natură (malul râului Bega, Carska bara, Dunele Deliblății, Complexul etnografic „Casa Bănățeană” din Torac) unde pictorii au transpus natura prin diferite tehnici: ulei pe pânză, acuarel, grafica, schița…pe teme diferite la libera alegere.


Picturile care au fost expuse în Salonul Expozițional al Centrului de Cultură din Zrenianin sunt o parte a picturilor realizate la Coloniile de artă în cei 10 ani. Pictorii care au participat la Coloniile de arte și ale căror picturi au fost expuse sunt: Viorel Flora (Zrenianin), Ionel Popovici (Panciova), Emil Sfera (Panciova), Constantin Grosu (Zrenianin), Dalila Avram (Torac), Sebastian Checi (Torac), Violeta Țăpârgea (Satu-Nou), Aleksandar Kačar (Zrenianin), Emil Grama (Timișoara), Eugenia Drăgoi Banciu (Timișoara), Filip A. Petcu (Timișoara).

M. V.